Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Angliában van a magyar állampa...

Angliában van a magyar állampapírokhoz hasonló magas hozamú befektetés?

Figyelt kérdés
Évek óta forintba váltom a pénzem csak azért, hogy előnyét vegyem a hatalmas kamatoknak, amiket az állampapírok kínálnak. Mostmár azonban szeretném visszaváltani a pénzem fontba. Létezik hasonló hozamú befektetés?

máj. 19. 09:52
1 2
 11/17 krwkco ***** válasza:
13%

"Mit lehet mondani az olyanokra akik elhiszik hogy bankot robbantanak azzal,"

Szalmabáb érvelés.

"egy leszálló inflációs környezetben elérnek évi 1-2% reálhozamot"

Mások érveinek figyelmen kívül hagyása. (4-es hozzászólás linkjei.)

máj. 19. 13:53
 12/17 anonim ***** válasza:
61%

Oké, most miről vitatkozunk egyáltalán?

Hiába kötözködsz, az állampapír akkor sem csinál soha a büdös életbe "magas hozamokat", "hatalmas kamatok" .

máj. 19. 14:00
 13/17 krwkco ***** válasza:
13%

"Oké, most miről vitatkozunk egyáltalán?"

Jó kérdés.

Részben a 3-as hozzászólás stílusáról.

Vagy arról, hogy mi a reálkamat.

Vagy hogy mennyi a reálkamata egy futó PMÁP-nak.

Az hogy egy kamatot mikor nevezhetünk "hatalmasnak" vagy "magas hozamúnak" szubjektív dolog. Erről én nem is írtam semmit. A "hatalmas" nyilván elhibázott, túlzó szóhasználat. A "magas hozamú" -az állampapírokhoz hasonló kockázatú eszközök között- már megállja a helyét.

A kérdező azt kérdezte, hogy van-e az "Évek óta" (vagyis nem most) vásárolt PMÁP-jaihoz képest hasonló kamatozású angol államkötvény. Én erre válaszoltam a #2-ben, mielőtt elindult a "gyagyázás", a reálkamat félreértelmezése és a magasabb kockázatú eszközökkel való irreális összehasonlítás.

máj. 19. 14:15
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
A briteknél a PMÁPhoz hasonló konstrukció a Gilt, inflációval indexálják a tőkét, az kamatozik egy fix kamatlábbal.
máj. 19. 15:05
 15/17 A kérdező kommentje:
Én a hatalmas kamatot az angol bankok 0.10 - 1 százalékos kamataihoz viszonyítva értettem. 8% azokhoz képest már óriási
máj. 19. 22:01
 16/17 anonim ***** válasza:
41%

Azt tudni kell, hogy 8% forint kamat nem ugyanaz mint 8% font kamat.

A szarabb devizák magasabb nominális kamattal bírnak mint a stabilabb erős devizák, hogy ne csússzanak le még jobban.

máj. 20. 07:16
 17/17 A kérdező kommentje:
Ez nyilvánvaló
máj. 22. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!