Angliában van a magyar állampapírokhoz hasonló magas hozamú befektetés?
"Mit lehet mondani az olyanokra akik elhiszik hogy bankot robbantanak azzal,"
Szalmabáb érvelés.
"egy leszálló inflációs környezetben elérnek évi 1-2% reálhozamot"
Mások érveinek figyelmen kívül hagyása. (4-es hozzászólás linkjei.)
Oké, most miről vitatkozunk egyáltalán?
Hiába kötözködsz, az állampapír akkor sem csinál soha a büdös életbe "magas hozamokat", "hatalmas kamatok" .
"Oké, most miről vitatkozunk egyáltalán?"
Jó kérdés.
Részben a 3-as hozzászólás stílusáról.
Vagy arról, hogy mi a reálkamat.
Vagy hogy mennyi a reálkamata egy futó PMÁP-nak.
Az hogy egy kamatot mikor nevezhetünk "hatalmasnak" vagy "magas hozamúnak" szubjektív dolog. Erről én nem is írtam semmit. A "hatalmas" nyilván elhibázott, túlzó szóhasználat. A "magas hozamú" -az állampapírokhoz hasonló kockázatú eszközök között- már megállja a helyét.
A kérdező azt kérdezte, hogy van-e az "Évek óta" (vagyis nem most) vásárolt PMÁP-jaihoz képest hasonló kamatozású angol államkötvény. Én erre válaszoltam a #2-ben, mielőtt elindult a "gyagyázás", a reálkamat félreértelmezése és a magasabb kockázatú eszközökkel való irreális összehasonlítás.
Azt tudni kell, hogy 8% forint kamat nem ugyanaz mint 8% font kamat.
A szarabb devizák magasabb nominális kamattal bírnak mint a stabilabb erős devizák, hogy ne csússzanak le még jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!