Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Felmondtam a munkahelyen, de...

Felmondtam a munkahelyen, de még mindig be vagyok jelentve?

Figyelt kérdés
Szóval az lenne a kérdésem, hogy pár napja felmondtam a munkahelyemen (próbaidő alatt), aláírtam a felmondási papírt, viszont az ügyfélkapun a biztosítási jogviszonynál azt mutatja, hogy augusztus végéig be vagyok jelentve! Ez hogy lehet? Lehet ebből valami problémám?

2024. máj. 19. 00:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
8 napjuk van kijelenteni.
2024. máj. 19. 05:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

8 napjuk van kijelenteni.

Ezt viszont nem értem: "a biztosítási jogviszonynál azt mutatja, hogy augusztus végéig be vagyok jelentve!"

Tehát augusztus 31. napjával van megszüntetve a munkaviszonyod a nyilvántartás szerint?

"Ez hogy lehet?" Én is ezt kérdezem.

"Lehet ebből valami problémám?"

Valójában nem, de ha lehet, tegyük helyére a dolgokat.

Én 11 éve be vagyok jelentve oda, ahonnan már 11 éve leszámoltam. Soha nem volt problémám belőle. Nem is ez a gond, viszont az zavarna, ha más dátummal lennék kijelentve, mint a valóság.

2024. máj. 19. 06:08
 3/4 A kérdező kommentje:

"Tehát augusztus 31. napjával van megszüntetve a munkaviszonyod a nyilvántartás szerint?"

Igen! És ezt azután írták be, miután felmondtam. Nem is értem.. akkor a tb-met is fizetniük kellene addig.

2024. máj. 19. 21:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Nem is értem.. akkor a tb-met is fizetniük kellene addig."

Hogy ezt nem tudjuk évek óta helyre tenni...

Nem fizet semmiféle "TB"-t utánad a munkáltató. A béredből vonja le az eü. szolgáltatási járulékot kiváltó közterhet. Bele van építve a társadalombiztosítási járulék nevű levonásba. Valójában te magad fizetsz egy olyan járulékot, ami által orvosi ellátásra jogosult vagy.

Ha valóban próbaidő alatt mondtál fel, akkor aznap megszűnik a munkaviszonyod. Lehet, hogy jelezném a hibát, hátha csak "elgépelték" a dátumot.

Azt tudnod kell, hogy próbaidő akkor van, ha a munkaszerződésedben kikötöttek próbaidőt. Ha nem tartalmaz próbaidőt, akkor az nincs. Ha nincs, akkor felmondás esetén másnap elindul a felmondási időd.

Ha valójában van felmondási időd, az augusztus 31-i dátum akkor is túl hosszú hozzá, mivel a felmondási idő alapból 30 nap.

Én jelezném az eltérést a "volt" munkáltatónak. Valószínűleg csak tévedés történt a részükről.

2024. máj. 20. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!