Felmondtam a munkahelyen, de még mindig be vagyok jelentve?
8 napjuk van kijelenteni.
Ezt viszont nem értem: "a biztosítási jogviszonynál azt mutatja, hogy augusztus végéig be vagyok jelentve!"
Tehát augusztus 31. napjával van megszüntetve a munkaviszonyod a nyilvántartás szerint?
"Ez hogy lehet?" Én is ezt kérdezem.
"Lehet ebből valami problémám?"
Valójában nem, de ha lehet, tegyük helyére a dolgokat.
Én 11 éve be vagyok jelentve oda, ahonnan már 11 éve leszámoltam. Soha nem volt problémám belőle. Nem is ez a gond, viszont az zavarna, ha más dátummal lennék kijelentve, mint a valóság.
"Tehát augusztus 31. napjával van megszüntetve a munkaviszonyod a nyilvántartás szerint?"
Igen! És ezt azután írták be, miután felmondtam. Nem is értem.. akkor a tb-met is fizetniük kellene addig.
"Nem is értem.. akkor a tb-met is fizetniük kellene addig."
Hogy ezt nem tudjuk évek óta helyre tenni...
Nem fizet semmiféle "TB"-t utánad a munkáltató. A béredből vonja le az eü. szolgáltatási járulékot kiváltó közterhet. Bele van építve a társadalombiztosítási járulék nevű levonásba. Valójában te magad fizetsz egy olyan járulékot, ami által orvosi ellátásra jogosult vagy.
Ha valóban próbaidő alatt mondtál fel, akkor aznap megszűnik a munkaviszonyod. Lehet, hogy jelezném a hibát, hátha csak "elgépelték" a dátumot.
Azt tudnod kell, hogy próbaidő akkor van, ha a munkaszerződésedben kikötöttek próbaidőt. Ha nem tartalmaz próbaidőt, akkor az nincs. Ha nincs, akkor felmondás esetén másnap elindul a felmondási időd.
Ha valójában van felmondási időd, az augusztus 31-i dátum akkor is túl hosszú hozzá, mivel a felmondási idő alapból 30 nap.
Én jelezném az eltérést a "volt" munkáltatónak. Valószínűleg csak tévedés történt a részükről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!