A fizud hany szazalekat tudod felre tenni vagy mekkora osszeget?
Arra gondolok, hogy amit fix minden honapban tudsz es ezt mekkora fizetesbol es hany evesen?
Rendesen erdekel, masok hogy csinaljak a magyar szar fizukbol, hogy tudnak elore menni az eletben anyagi teren?
"Rendesen erdekel, masok hogy csinaljak a magyar szar fizukbol, hogy tudnak elore menni az eletben anyagi teren?"
Úgy hogy piacképes végzettségem van és ami fontosabb, hogy nem csak a lábamat lógattam egyetem során, hanem egyrészt vettem a fáradtságot és valóban mélyítettem a tudásomat számomra érdekes területeken, hogy ne csak 1 papírt kapjak a képzés végére, hanem tudásom is legyen. Mellette már az egyetemen elkezdtem építeni a kapcsolati hálókat olyan emberekkel akik hasonló mentalitásúak mint én és nem csak melegedni járnak az egyetemre. Végül beláttam, hogy pályakezdőként nem az a fontos, hogy olyan helyre menjek ahol 3 fillér helyett 4-et fizetnek, hanem olyan helyre ahol megfelelően tudok fejlődni (akár kevesebb bérért). Az első években a munka mellett időt szenteltem a saját önfejlesztésembe, majd mikor már több éves tapasztalattal rendelkeztem utána külföldi remote pozi után néztem egyéni vállalkozóként.
Ez nagyjából egy 8 éves fplyamat volt, jelenleg árfolyamtól függően nettó 2,8 - 3,2 millió forintos fizetésem van huszonévesen, Magyarországról dolgozva svájci cégnek.
Nem lehet fix számot mondani, mert a fizu mellett van kamat, osztalék és árfolyamnyereség/veszteség is, és ez utóbbiak elég volatilisek.
Tavaly az összjövedelmem 54,8%-át takarítottam meg. A korábbi években 60-65%-os megtakarítási hányadot tudtam hozni, ahhoz képest azért romlott mert jelentősen többet költöttem utazásokra, nélkülük 78% lett volna a mutató.
#4 megtanulsz programozni, projektet vezetni, embereket irányítani, angol+ német nyelvet tárgyalóképesen, szerzel egy diplomát, elmész IT projektmenedzsernek, kezdőbér 1,2M bruttó.
Így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!