Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire gáz, ha munka közbe...

Mennyire gáz, ha munka közbe "maszekolni" járok?

Figyelt kérdés
Szép estét!Futárként dolgozom lassan 1 éve és háát mivel nem keresek vele túl jól, ezért mellette részmunkaidőbe "festői kisegítőként" dolgozom, persze feketén.Legtöbbször jó a beosztás és a két munka nem üti egymást.Pl.Hétfőn kedden futarkodok és szerdán meg festegetek.De van néha, hogy nem jön ki a lépés és párhuzamosan csinálom a kettőt.Ezt úgy kell elképzelni, hogy 10-10ig futárkodok teljes munkaidőben, de közben elugrok fél órára-órára besegítek a festésben.Főnököm az étteremben nem szokott lekövetni, így nem tudja, hogy mikor hol vagyok.Volt olyan is, hogy nem volt cím és elmentem festeni egy órára, de mire visszaértem már volt 8-10 címem és eléggé beúsztam.Szerintetek ez így működhet hosszútávon?
máj. 13. 21:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igazából neked gáz, nem másnak. A mellékesből feketén kapod a jövedelmedet, a futár melódat meg kockáztatod, mert ha kiderül, szinte garantált, hogy repülsz. Márpedig egy-egy óra lógások azért előbb-utóbb feltűnnek valakinek.
máj. 14. 08:22
 12/19 anonim ***** válasza:

Vannak olyan munkahelyek ahol meg lehet csinálni, de azért ez amit művelsz hosszútávon feltünő lesz, ha csak nem teljesen inkompetens barom a főnökség.

Csinálj meg valami gyengébb gazdasági egyetemet, ülj be egy irodába teljes home officeban és annyit maszekolsz mellette amennyit akarsz. Én 2 éve dolgozom egy multinál, délelőtt leróvom a tiszteletemet a daily stand upon egyébként munkaidőben teljesen mást csinálok (autószerelés maszekban) így van egy stabil 600 ezres alapjövedelmem + amit összemaszekolok, ami szintén nem rossz bér mivel sok időt tudok szánni rá.

máj. 14. 10:49
 13/19 BeefEater ***** válasza:
12%
Ha kiderül ez indok azonnali kirúgásra. Ha ez a kockázat neked megéri, akkor csináld, amíg tudod.
máj. 14. 12:08
 14/19 anonim ***** válasza:
Én csináltam ilyet, csak kicsit (nagyon) más körülmények között. Egy irodában dolgoztam, ahol amúgy a szerintük rengeteg napi melót 2-3 óra alatt lezavartam. Kerestem egy mellékest a szakmámban, amihez nem kellett csak internet, és a munkahelyemen, miután ledaráltam a napi feladatokat, a nap többi részében a mellékest csináltam. Sosem derült ki, csak annyit láttak, hogy pötyögök, ahogy azt kell. Arra mindig figyeltem, hogy az ott kiadott feladatok időre meglegyenek (de egy perccel se előbb). Így tulajdonképpen ugyanúgy 8 órát dolgoztam, de ezalatt két melót vittem, dupla fizuért. Teljesen jó volt, akkor lett vége, mikor a mellékes helyen felajánlották, hogy felvesznek teljes állásba, home office-ból. Akkor felmondtam, és átmentem oda.
máj. 14. 13:09
 15/19 A kérdező kommentje:
#14 tessék itt az élő példa arra, hogy ez lehetséges és megéri
máj. 14. 13:12
 16/19 anonim ***** válasza:
Azért azt tegyük hozzá, kérdező, hogy az én esetemben lényegesen kisebb volt a befürdés esélye, mivel az egyik munka teljesen rugalmasan végezhető volt, és nem kellett elmennem hozzá sehová. Nálad azért necces, mert te elmászkálsz munkaidőben máshova, eközben pedig elúszol a melóddal.
máj. 14. 13:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Persze hogy működik, nagyon sokan csinálják úgy, ahogy a 14-es (én is). Csakhát nem mindegy, hogy ülsz egy irodában és pötyögsz, ahogy mindig, vagy fizikailag helyet kell változtatnod és idővel csak a hülyének nem tűnik fel, hogy valami nem stimmel. :)

De mondok jobbat. Vezetőként sokszor szemethunyunk az ilyenek felett mi is a cégnél, mert hát mindenki pénzből él na... És valljuk be senki sem szent. De amint elkezdi valaki pofátlanban tolni, annak azért vannak következményei.

máj. 14. 16:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Semmi baj vele,jó ha több lábon állsz.
máj. 14. 17:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Semennyire nem gáz. Én autószerelő vagyok, de próbautakon mindig megállok kicsit kürtőskalácsot árulni.
máj. 14. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!