Mi számít Magyarországon már jó nettó fizetésnek?
Én egyedül, hitel mentesen élek a fizetésemből, így nekem az enyém jónak számít. (410 nettó) Viszont ha ezen lenne albérlet vagy hitel, akkor már hóról-hóra élnék.
A körülményektől függ, hogy mi számít jónak?
Szerintem ez egy jó fizetés ha nem egyedül élsz hanem pl a pároddal akinek szintén ekkora a keresete de minimum 300k.
Hórol hóra lébecolnál ha egyedül kellene kipergetned ezeket a kiadásokat albérlettel együtt. Mondjuk anyám ennyit keres otthon amennyit fent említesz., van egy tini öcsém, és jól kijönnek. Nincs hitel.
Picit lényegtelen, hogy mi számít jónak, hiszen mindenki más életszínvonalon nyomorog. Van aki őlni tudna a 410 ezres nettó fizetésért és van aki megmosolyogja, hogy valaki szerint az jó.
2022 3. negyedévében 413 volt az átlag nettó kereset Budapesten. Feltétlezem azóta az infláció miatt egy picit talán nőtt, így ebben a kontextusban a te 410-es kereseted átlagos.
Ez régió függő is.
Pl Borsodban vagy az Alföldön jó fizetés.
Budapesten gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!