Mi szamit ma jo fizetesnek Magyarorszagon, nettoban?
Mondjuk nettó 500ból egyedül már lehet nem nyomorogni, és 1M kürül már egy rendes középosztály szintű életre berendezkedni.
Az autót én nem venném semminek ilyen szempontból.
Saját lakás nélkül: Nettó 1m körül
Saját lakással: Nettó 700 körül
nettó 1 milla +
Mindegy, hogy mi van vagy mi nincs.
Céges autó meg kb parasztvakítás. Pénzt adjanak, az az enyém, a céges kocsi nem az enyém.
Ez a "jó" fizetés annyira semmit mondó.
Magyarországon sztem 250 alatt nem lehet megélni segítség/társ nélkül. 300 nál van a pont ahol épphogy megélsz. 400 körültől tudsz félretenni. 500 nál már megengedhetsz magadnak plusz dolgokat. 500-700 között már a nagyon kellemes kategóriába vagy ahol simán lehet drágább hobbid vagy utazgathatsz negyedévente valami messzebbi helyre. 700 felett meg már nagyon jól tudsz élni.
Céges telefon nem izgat van nekem normális ha kell a cégnek hogy telefonáljak akkor biztosítson. Autó ugyanez, ha akarok autót akkor veszek magamnak ha meg munkához kell akkor pedig biztosítsák. Én budapesten mit kezdjek egy autóval, kb minden max 20 perc séta.
Az, amiből lakbér, kaja, rezsi és a kötelező havi kiadások után marad még legalább 200-300 000 ftod.
Kinek mennyi ez az összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!