Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha holnap kapnál 100 millió...

Ha holnap kapnál 100 millió forintot, elég lenne életed végéig?

Figyelt kérdés
Nem feltétlen kérdezem, hogy visszavonulnál-e, de be tudnád-e osztani.
ápr. 24. 22:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
71%
Fantasztikusak ezek a válaszok. Az egyik úgy számol, hogy párna alól használva havi mennyit költhetne belőle, a másik aszongya "mérsékelt kockázatú 9%", a harmadik szerint meg pár éven belül tízszerez a BTC... van itt minden!
ápr. 25. 13:50
 22/25 anonim ***** válasza:
58%

Aki "párna alól használva" költene belőle, az nyilván pénzügyi analfabéta.

A mérsékelt kockázatú 9%-ot én írtam. Mivel tudnád megcáfolni? Az állampapír (aminek gyakorlatilag nulla kockázata van) most már csak 7% körüli hozammal bír, a 9% teljesen jól elérhető egy kis kockázatú befektetéssel. Nyilván lehet ettől jóval többet is összehozni, de az már emelkedett kockázattal jár. Tőzsde, indexkövető alapok, ingatlan, mind hordoz kockázatot.

Aki meg tizszerezést meg bitcoint írt, az hazárdőr, aki akár a teljes lenullázást is kockáztatná, mivel a kriptopénz az nagyon szélsőséges ingadozásokra képes, mert annyira sincs szabályozva, mint a tőzsde.

ápr. 25. 14:23
 23/25 anonim ***** válasza:
58%

#22: Teljesen mindegy, hogy mennyi az állampapír névleges hozama, ha az infláció is majdnem annyi. A reálhozam számít, így azt feltételeztem, hogy arról beszélsz. Ha a névleges hozamodat költöd (ami persze forintban mostanság simán lehet 9% mérsékelt kockázat mellett is) akkor valójában te is a tőkédbe zabálsz bele, csak elinflálódás formájában.

A nagy indexek (SP500, MSCI World, stb) hosszú távú reálhozama bőven 9% alatt van 6-7% körül, és nem nevezném őket mérsékelt kockázatúnak -- ettől még összességében én is ezeket preferálom és ezekben van a pénzem nagy része. De ha nyugdíjba mennék és tisztán ezekből élnék, nem mernék 6-7%-ot költeni belőle. Poénból ki is töltöttem egy szimulátort 100 millió forinttal és annak az évi 7%-os elköltésével:

[link]

ápr. 25. 15:18
 24/25 anonim ***** válasza:
7: Én is így látom.
ápr. 25. 15:53
 25/25 anonim ***** válasza:
0%

Eleg, egy stabil megelhetest mindenkeppen biztositana.

Csak allampapirban havi 600 korul hozna. Ha 3-400-at koltok belole, a tobbit visszaforgatom, akkor a vasarloerteke se erodalodna olyan gyorsan. Be lehetne egy reszet a tozsdere, vagy ingatlanba is tenni.

ápr. 26. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!