Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valószínűleg meg fogunk...

Valószínűleg meg fogunk szorulni anyagilag? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, édesanyámmal ketten élünk. Én tanulok, neki viszont nincs munkája. Eddig is a kegyelmen éltünk. Édesapám gyerektartást fizet addig ameddig be nem fejezem a tanulmányaimat. Ebből a gyerektartásból, az ösztöndíjamból, valamint alkalmankénti rokoni támogatásból éltünk eddig. Viszont most sajnos úgy alakult, hogy nem kaptam meg az ösztöndíjam erre a félévre, mert egy dolgot elrontottam, félre írtam a pályázat beadásban. Ez az ösztöndíj is egy nagyobb összeg volt, hasonlóan a gyerektartáshoz, ezért nagyon rossz tőle elesni. Nagyon ideges vagyok, nem tudom hogy fogjuk kibírni ezt az elkövetkezendő időszakot. Ti mit javasoltok? Mit tennétek a helyemben? Az egyetemet nem szeretném ott hagyni hogy elmenjek helyette dolgozni, édesanyám nem nagyon talál munkát, viszont nem is igazán erőlteti meg magát a keresésben. Édesapám pedig nem tud több pénzt adni.
2024. márc. 21. 14:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%

Meg talan jol is johet a dolog bogy megszorultok es nem lesz mit ennetek.. talan kinyilik edesanyad szeme es elmegy dolgozni.

Sajnallak hogy igy kell elned.

Es remelem nem valami bufeszakot csinalsz hanem valami olyan kepesitest szerzel amivel azonnal el tudsz majd helyezkedni es jol fogsz keresni.

2024. márc. 21. 15:09
 12/25 anonim ***** válasza:
71%

Hát.. elmennék pszichológushoz, hogyan kéne kezelni azt a helyzetet, hogy anyád tőled, a gyerektől várta el már eddig is, hogy tartsa el.

Ezt a helyzetet meg kell szüntetni mielőbb, és hogy hogyan, abban majd ad tippeket a hozzáértő.

Az lesz majd az alapelvárás tőled, hogy fenntarts egy plusz embert és egy plusz háztartást, és csak azután leszel nullán?...

Már 3 év után lehet kapni egy diplomát, ezek szerint 1 éven belül már ezt fogja elvárni tőled?...

5-10 évvel ezelőtt hogy volt például?

2024. márc. 21. 15:15
 13/25 anonim ***** válasza:
69%
20 évesen pont időszerű megszabadulnod a vérszívótól.
2024. márc. 21. 15:34
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

Nos, az egyetemet semmiképp ne hagyd ott, pláne ha valami normális szak.

De pl. felveheted a Diákhitelt, amit majd csak diplomázás után kell törleszteni, ha már lesz munkád. Kockázatos kicsit, de kihúzhat a bajból.

És egyetem mellett is lehet dolgozni. Nyilván sok energiát igényel, de 20 évesen abból még akad bőven.

Anyukádat meg piszkáld, hogy igenis menjen el dolgozni. Szükség nagy úr, az én anyukám is olyan munkakörben dolgozott évekig, ami se nem a szakmája, se nem szerette.

2024. márc. 21. 15:38
 15/25 anonim ***** válasza:
77%

"édesanyám nem nagyon talál munkát, viszont nem is igazán erőlteti meg magát a keresésben."

Akkor erőltesse meg magát, problem solved szevasz

2024. márc. 21. 15:46
 16/25 anonim ***** válasza:
64%
Anyu otthagy, aztán diákhitel plusz melózás. Nem tartozol neki semmivel ennyi idősen, nyugodtan éhen pusztulhat, így hogy elveszíti a gazdatestet. Felháborító, hogy ilyen szülők vannak.
2024. márc. 21. 16:07
 17/25 anonim ***** válasza:
62%

Ha ezt a kérdést ki tudtad írni, akkor van interneted.

Interneten pedig végtelen a pénzkereseti lehetőségek tárháza.

Ha csak egy létező legegyszerűbb dolgot használsz, az adásvétel lehetőségét, egy havi fizetésnyi pénz napi fél-egy órás tevékenységgel bejön.

Vaterán, jófogáson, facebook-marketplace-n és tematikus csoportokban, oldalakon gyakorlatilag bármit vehetsz és eladhatsz. Ha jól csinálod, ebből kényelmesen meg tudsz élni.

Kezdheted a birtokodban levő, már nem használt tárgyakkal, könyvekkel, ruhákkal, régi lomokkal. Minden eladható, ha képes vagy megtalálni az alkalmas vevőt. Körülnézel a helyi bolhapiacon, a lomisoknál, s ha jól válogattál, amit megveszel 5000-ért, azt kényelmesen el tudod adni 15e-ért.

Nem bonyolult, van tini (15 éves) ismerősöm, már három éve tolja ezt az üzletágat, s most átlag a nettó minimálbér kétszeresét keresi.

Elején lassú lehet az indulás, főleg, ha soha nem csináltál ilyet, de amikor jönnek az első sikerek, utána begyorsul.

Tudnék neked mutatni régi kártyanaptárt, ami 40e Ft-ért kelt el a vaterán. Csak egy kártyanaptár, amit előtte évekig könyvjelzőként használtam.

2024. márc. 21. 16:34
 18/25 anonim ***** válasza:
60%
Diákhitel
2024. márc. 21. 17:13
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
Rosszlanyok
2024. márc. 21. 17:17
 20/25 anonim ***** válasza:
60%
Próbáld úgy osszerakni az órarendet, hogy heti 3-4 napban beleferjen. Netan ha egy két olyan tárgyat nem veszel fel amire nem sok minden épül akkor sem dol ossze a világ. Ha így sikerül akkor heti 2 nap diakmelo beleferhet. Vasárnap meg pihenés netán otthon tanulás még.
2024. márc. 21. 18:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!