Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha az öcsém pénzt keres az én...

Ha az öcsém pénzt keres az én autómmal, akkor abból nem kellene adnia?

Figyelt kérdés
3.5t ponyvás furgonom van, és az öcsém kölcsönkérte két napra. Ő épp építkezik és azt hittem, hogy személyes célra kéri, végül kiderült, hogy költöztetési melót vállalt vele, amiért pénzt kapott.

márc. 12. 11:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
20, kb én is ezt írtam, és nullára pontozták 🤣🤣🤣
márc. 13. 18:48
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Mivel előre nem jelezte, csak utólag derült ki számodra, hogy nem magán célra használta, hanem üzleti haszonszerzésre, így egyáltalán nem alaptalan utólag felvetned legalább annyit, hogy ezt nem tartod korrekt eljárásának. Teljesen jogos, hogy magán célra és üzleti célra nem ugyanolyan feltételekkel adod oda.

Ugyanakkor nem csak az ő részéről hiba, hogy a körülményeket nem tisztázta veled, hanem te is hibáztál, hogy nem kötötted ki előre a feltételeidet. Persze akár szándékos is lehet, hogy ő nem mondta, mit tervez, mert pontosan tudta, hogy így kedvezőbb feltételekkel adod oda, mint ha tudod, hogy pénze lesz belőle.

Mindenképp érdemes utólag tisztáznotok, hogy ő mit gondol erről a helyzetről, ha felhozod a két féle felhasználás anyagi vonzatának különbségeit, arra hogyan reagál. Lehet, hogy magától fogja felajánlani, hogy igazad van, jár neked utólag a bérleti pénz és ettől megnyugszol. Lehet, hogy már azon is besértődik, hogy pénzt kérnél érte, ha ő keresni akar vele, ez pedig fontos tanulság lehet számodra, hogy legközelebb kölcsön adod-e neki, vagy milyen feltételekkel teszed majd.

Mindenképp fontos tanulság, hogy az ilyen dolgokat előre érdemes tisztázni, mert utólag lényegesen kevesebb a mozgástered.

Na meg üzleti kérdésekről érdemes mindig írásban rögzíteni a megállapodás feltételeit, úgy nehezebb aztán azt mondani bármelyik félnek is, hogy "de én úgy gondoltam", meg "én azt hittem, hogy". Legyenek leírva a feltételek, legyen egyértelmű, hogy ki mit ért a feltételek alatt. Így nehezebb félreérteni is, meg elfelejteni is bármit.

márc. 15. 08:37
 23/23 anonim ***** válasza:
Én is többször adtam oda ilyen célra az autómat öcsémnek és csak annyit kértem tőle, tele tankkal hozza haza.
márc. 16. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!