Ha az öcsém pénzt keres az én autómmal, akkor abból
nem kellene adnia?
Figyelt kérdés
3.5t ponyvás furgonom van, és az öcsém kölcsönkérte két napra. Ő épp építkezik és azt hittem, hogy személyes célra kéri, végül kiderült, hogy költöztetési melót vállalt vele, amiért pénzt kapott.
Én is mindig kérjek valamit sógoromtól, a nejemtől, a kollégámtól, ha kölcsönadom nekik a verdám? ugyanmár. én még a visszatankolást se szoktam soha kérni. igaz, maguktól tudják, de akkor is. segíteni jó önző szándék nélkül.
márc. 12. 18:10
13/23 A kérdező kommentje:
Saját használatra szívesen oda is adtam. De itt nem erről van szó, mert kiderült, hogy másnak dolgozott vele. Nekem is lehetett volna vele melóm, ha épp nem nála van.
Szofverek esetén gyakran benne van az ÁSZF-ben, hogy csak semélyes célokra használható, üzleti tevékenység esetén fizetni kell érte.
márc. 12. 18:20
14/23 krwkco válasza:
"Ő épp építkezik és azt hittem, hogy személyes célra kéri, végül kiderült, hogy költöztetési melót vállalt vele ..."
Az autó kopását, amortizációját jogos elkérni tőle. Ez durván kb. annyi, mint a benzinköltség. Egy ilyen költöztető munka sokkal több úttal járhat, mint a saját házhoz anyagszállítás. És az építkezéssel járó feladatok megmaradtak, úgyhogy arra újra el fogja kérni. Egyszóval ez olyan plusz elhasználódás volt az autónak, amiről nem volt szó.
Aztán, hogy fizet-e az majd kiderül. De a kérés akkor is jogos és nem kárhoztatható viselkedés a részedről. De dönthetsz úgy is, hogy ennyi ajándékot adtál az öcsédnek, még ha a ráutaló magatartással félre is vezetett.
márc. 12. 18:52
15/23 anonim válasza:
Semmi ember vagy, anyad buszke lehet
márc. 12. 18:57
16/23 anonim válasza:
mi az a plussz elhasználódás? túl főtt a motor? ha 1 autó 1 napos használattól (akát költözés) amortizálódik ahhoz nagyon ki kell nyírni. és ha privát célra használja nem amortizálódik? mert ugye abból nincs baj a kérdező szerint.
márc. 12. 18:57
17/23 anonim válasza:
Semmit se "kéne" adjon. Minek adtad oda neki? Ha pénzt akarsz érte akkor kérj érte használati díjat mikor odaadod.
márc. 12. 20:16
18/23 anonim válasza:
Egyetlen dolog jár neked: a tapasztalat, és hogy eldöntheted, hogy így nyomod te is fordított helyzetben (a gyengébbek kedvéért: hogy nem kötöd az orrára, mire kell az eszköz), vagy esetleg szóbaállsz vele, megkérded, miért nem mondta el. Lehet annyi lesz a válasz, hogy tudja, hogy ugrottál volna csinálni, pénzt kérni nem akart, full le vannak égve, végső elkeseredésében csinálta. Ezért figyelünk egymásra, hogy ne legyen ilyen duzzogósdi.
márc. 12. 20:23
19/23 anonim válasza:
A kérdést olvasva, elég nehéz eldönteni, hogy a két testvér közül melyik a pitiánerebb?😲
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!