Rosszul osztom be a pénzt?
Egyszerűen hiába próbálok spórolni nehezen megy. Ebben a hónapban alábbi kiadások voltak:
Lakáshitel: 90e
Villany: 15e
Víz:5e
Gáz: 25e
Telefonok: 18e
Net, tv, előfizuk: 10e
Gyerek ovis dolgok:20e
Kaja: 200e
Benzin: 30e
Kommunális adó:13e
Ez 450e ft.
Aztán jött a gyereknek egy fülgyulladás, magánorvos 2*15e, gyógyszertár 20e
Elraktam 300 ezret.
Havi fizunk most 880e volt
Maradt 80 ezer, amit elszórtam szórunk (körmös 6e, fodrász 20e, hétvégi mozi, apróságok)
Azt mondja egyik ismerősöm, hogy szerinte nem jól osztom be, ő többet elrakna ennyiből, de nem értem, hogy...mind kb kötelező amikre költök. Van hogy több a fizunk, januárban is kaptam bónuszt, májusban is kapok, meg decemberben is, nyilván olyankor többet elrakok, de egyszerűen minden hónapban vannak plusz kiadások is 🙄 Gondolkodtam már mellékálláson is, de nem találok normálisat sem én sem a férjem egyelőre.. Nem igazán látom hogy fejlődhetnénk, mind a ketten munka mellett tanultunk így is évekig évekkel ezelőtt, most munka/gyerek/kertesház mellett már pláne nem tudom mit tanulhatnánk vagy mikor..Kicsit el vagyok keseredve, mert annyi tervünk lenne mindenféle, de ennyiket félrerakva nem igazán látom, hogy tudnánk haladni jobban előre. Mostanában kicsit el vagyok keseredve pénzügyileg. Valahogy azt látom mindenki jobban áll nálunk anyagilag a környezetemben. És sajnos előrelépést se látok, nekem tavaszra ígértek béremelést, de ma már rebesgették azt is, hogy nem 100% hogy lesz, de remélik hogy
tudnak adni azért. Kicsit ez megint ma elkeserített már, mert számítottam rá.
29N
Magánorvos luxus, körmös dettó, 20k-s fodrász megint csak. Benzin helyett ott a vármegyebérlet az olcsóbb, teló előfizetés megint csak lenne olcsóbban is.
Nyilván élhetsz luxusba, de ahhoz olyan fizetés is kéne, mert amiből ti gazdálkodtok azt egyedül is meglehet keresni Magyarországon.
Magánkórházban dolgozik a férjem, ez féláras kedvezmény, a gyerekem egészségén pont nem fogok spórolni, jártunk állami fül orr gégészetre is vele, nem vagyok az állami ellátás ellen, de nem is a legjobb, sose mondtak semmit mi is van a gyerek fülével, itt legalább igen.
Vármegyebérletünk van mindkettőnknek :) fizeti a munkáltató
De mindenhova nem mehetünk vonattal, nagyszülők hiába laknak 50 km-re 3 átszállás lenne eljutni, fél nap. Nagybevásárlás stb szintén nem szoktunk gyalog, de igyekszünk a kocsit keveset használni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!