Rosszul osztom be a pénzt?
Egyszerűen hiába próbálok spórolni nehezen megy. Ebben a hónapban alábbi kiadások voltak:
Lakáshitel: 90e
Villany: 15e
Víz:5e
Gáz: 25e
Telefonok: 18e
Net, tv, előfizuk: 10e
Gyerek ovis dolgok:20e
Kaja: 200e
Benzin: 30e
Kommunális adó:13e
Ez 450e ft.
Aztán jött a gyereknek egy fülgyulladás, magánorvos 2*15e, gyógyszertár 20e
Elraktam 300 ezret.
Havi fizunk most 880e volt
Maradt 80 ezer, amit elszórtam szórunk (körmös 6e, fodrász 20e, hétvégi mozi, apróságok)
Azt mondja egyik ismerősöm, hogy szerinte nem jól osztom be, ő többet elrakna ennyiből, de nem értem, hogy...mind kb kötelező amikre költök. Van hogy több a fizunk, januárban is kaptam bónuszt, májusban is kapok, meg decemberben is, nyilván olyankor többet elrakok, de egyszerűen minden hónapban vannak plusz kiadások is 🙄 Gondolkodtam már mellékálláson is, de nem találok normálisat sem én sem a férjem egyelőre.. Nem igazán látom hogy fejlődhetnénk, mind a ketten munka mellett tanultunk így is évekig évekkel ezelőtt, most munka/gyerek/kertesház mellett már pláne nem tudom mit tanulhatnánk vagy mikor..Kicsit el vagyok keseredve, mert annyi tervünk lenne mindenféle, de ennyiket félrerakva nem igazán látom, hogy tudnánk haladni jobban előre. Mostanában kicsit el vagyok keseredve pénzügyileg. Valahogy azt látom mindenki jobban áll nálunk anyagilag a környezetemben. És sajnos előrelépést se látok, nekem tavaszra ígértek béremelést, de ma már rebesgették azt is, hogy nem 100% hogy lesz, de remélik hogy
tudnak adni azért. Kicsit ez megint ma elkeserített már, mert számítottam rá.
29N
Szerintem nincs ezzel a beosztással semmi gond. Minden élethelyzet más-más lehet, az ismerős pedig nem ismerhet minden részletet, de azért alkotott egy véleményt.
- Nyilván a gáz számla nem minden hónapban ennyi, a téli hónapokban magasabb.
- Minimális összeget költ az ember kikapcsolódásra is, ami teljesen természetes, elvégre nem ülhet egész hónapban otthon
- Ha érkezik bónusz, ennek alapján valószínű szintén megtakarításra kerül
Egy vélemény miatt felesleges ostorozni magát az embernek.
Vannak azért módszerek.
Nem derül ki, hogy éltek-e ezekkel, így inkább ideirom, aztán válogass belőlük.
- átalánydíjas számlák. Így például a gáz amivel fűtesz egész évben tervezhetően minden hónapban ugyanannyi kiadás. Télen sem magasabb a díj ezáltal.
- egeszsegpenztari tagság és kártya.
Ezzel vehetsz gyógyszert, fizethetsz az orvosnál. 20%adokedvezmény jár utána.
- maganbiztositas maganorvosi költségekre. Már pár száz forintért elérhető havonta.
-flottás telefon elofizetes. Nagyjából 4000Ft/ho...
- A körmös dolgokat magadnak is meg tudod csinálni, ha nem vagy botkezü.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Az egészségpénztár ma jutott pont eszembe, hogy utána olvasok.
Hát sajnos nem tudjuk megtenni hogy mondjuk azt a 80 ezret ne "szórjuk el" hacsak tényleg nem megyünk soha sehova, de egy gyereknek is kellenek a programok azért néha, vagy van egy szülinap a családban, kell a gyereknek egy sportcipő/dzseki, rendelünk az oviban egy könyvet, amit ki kell fizetni, kell a kutyának az éves oltása,elmegyek egy rákszűrésre, vagy tényleg a fodrász körmös, néha pedikűr. Mindig vannak valamik amikre ez elmegy.
Gondolom, valami vidéki palotában éltek, ha havi 90 ezer a törlesztője. Én havi 35 ezret fizetek a lakáshitelre.
A fodrász 20k, elég sok. A körmös, pillás sem kötelező kiadás, az már a luxus kategória.
A kaja 200k... mit esztek, hogy ennyi?
Telefonra, nincs valami céges flotta? Én abban vagyok, számonként nettó 1800ft-ot vonnak le havonta, ez korlátlan belföldi beszélgetést+mobilnetet jelent.
Illetve a végén az a 80 ezer is elég sok, hogy jött össze ennyi? Minden hétvégén moziba megy az egész rokonság?
Volt céges flottánk 10 évig, idén szűnt sajna meg.
Kaja szerintem nem sok, múltkor valaki írta itt hogy 150-et költ 3ukra, mindenki letámadta hogy akkor éheznek meg az lehetetlen. De rengeteg sajtot, zöldséget, gyümölcsöt eszünk, drága minden
Mármint milyen ennyi pénzünk?
Dolgozunk,havi 880e a keresetünk kettőnkre, én keresek 500 nettót, férjem 380e. Nem olyan kiemelkedő szerintem, vannak jobban kereső ismerőseim nálunk.
(Amúgy igen, most örököltünk egy 18 milliót érő házat, most áll eladás alatt, de már 2 éve áruljuk, most lett rá vevő, eddig csak ráfizetés volt vele, le van foglalózva egyelőre, kb nyár vége mire kifizetik, szóval nem releváns az eddigiekhez)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!