Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Földterületet eladni tényleg...

Földterületet eladni tényleg butaság?

Figyelt kérdés

A környékünkön jelenleg meglehetősen sokat érnek a termőföldek. Jelenleg ami van, az bérbe van adva, viszont bármikor el tudnám adni. Na már most, ha nekem amúgy mindenem megvan és a földért csak egy kevés jutalékot kapok évente, akkor miért tartsam meg az összeset, ha akarok venni egy drágább autót például?

Nyilván ez csak elméleti kérdés, de hányan azért nem vesznek egy olyan autót amire vágynak, mert nincs rá meg a keret. Ha nekem se családom, se gyerekem, akkor miért is kellene tartogatni?

Milyen érvek szólnak ilyen esetben a megtartása mellett szerintetek?

dec. 4. 21:07
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Befektetés amivel nincs sok dolgod, gondod. Bármikor jól jöhet az ára, ha megszorulsz. Gondolom még fiatal vagy. Nem 1-2 nap egy ilyen adásvétel 3-6 hónap mire pénzt kapsz. Az autó égeti a pénzt, ha fizetésből nem megy inkább vegyél olcsóbbat vagy ne tarts autót.
dec. 5. 07:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
1-2-3 hektárt adj el nyugodtan, ha az autó az álmod, de csak akkor, ha utána a fizetésédből el tudod tartani az autót és 5 évente tudsz venni hasonlót újabbat. Több földterületen érdemes gondolkodni.
dec. 5. 12:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Földterület nehezebben törik totálkárra egy balesetben, nehezebb ellopni, nem amortizálódik. Esélyes, hogy az értéke is inkább csak nőni fog, csökkenni kevésbé szokása, míg egy autó nem nagyon válik értékesebbé azután, hogy megvetted.

Ahogy írták, az a kérdés, hogy az autót, meg magadat a föld nélkül is fenn tudod-e tartani ugyanolyan színvonalon, mint amíg a földed meg van. Mennyi tartalékod marad a föld eladása után arra az esetre, ha netán lebetegedsz és emiatt dolgozni sem tudsz? Ha a földterületen kívül is vannak még anyagi tartalékaid, akkor nem feltétlenül akkora butaság, mint ha az a föld mindened.

Viszont kocsira költeni minden pénzed még akkor sem feltétlenül bölcs döntés, ha egyébként megengedhetsz magadnak egy drágább kocsit. A legtöbb ember viszont általában nagyon rosszul méri fel, hogy mi is az, amit megengedhet magának. Az, hogy van rá pénzed, még nem jelenti azt, hogy megengedheted magadnak.

Olvass utána egy kicsit a pénzügyi tudatosságnak, érdemes!

dec. 6. 12:21
 4/7 A kérdező kommentje:

Természetesen fent tudnám magamat tartani, a földet soha nem is számítom bele a hétköznapi költségvetésembe. Az csak úgy van. Leginkább a fizetésemből próbálok megélni, viszont az nem volna elég arra, hogy egy 20 milliós autót megvegyek, úgyhogy a kérdésre a válasz nem. Nem engedhetném meg magamnak. Második autóként tartva azonban fent tudnám tartani, mivel viszonylag új.

Viszont az, hogy ki mit, milyen autót engedhet meg magának, azt nem a havi fizetésből és az élethelyzetből szokták kikalkulálni? Ha nekem nincs családom, akkor sem fér bele a sportautó? Ettől jóval nagyobb összegeket költ egy házaspár egy közös házra és a többi dologra például, amit meg is értek. Viszont, ha nekem már megvan a házam és amúgy nem élek nagylábon, (utazás, luxusholmik, egyéb drága hobbi) akkor is érvényes az, hogy nem tehetem meg?

Persze ezek mind csak elméleti kérdések, jelenleg nem ott tartok, hogy eladom, csak érdekel a téma és mások véleménye. Mivel még 30 sem vagyok, így úgy érzem egy autót venni még bőven van időm.

dec. 6. 16:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy persze van pár megtakarított millióm a munkából.
dec. 6. 16:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kell tartogatnod... takarékoskodni. Egyszer élsz.

Ez az egyik.

A másik az, amit személy szerint preferálok, hogy tovább gyarapítom azt amim van.

Ha van 20 millióm nem veszek 20 millióért autót.

Ha van 100 millióm talonban, akkor veszek 20 millióért autót ha nagyon vágyom rá.

De ezt mindenki döntse el saját maga...

dec. 6. 18:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi nem ismerjük a konkrét élethelyzeted, számaidat, ezt csak te tudhatod.

Nem kell sokáig keresgélned, hogy kell kiszámolni megengedheted magadnak vagy sem.

Meg különben is a te pénzed, azt csinálsz vele, amit akarsz és úgyse tudnánk olyasmiről meggyőzni, amit nem akarsz. Csak ne felejtsd el, hogy aztán a következményeit is te fogod viselni.

Én a helyedben autó helyett utána néznék a befektetési lehetőségeknek, hogyan lehet azt a pénzt kamatoztatni. 5-10 év kamataival sokkal többet fogsz érni, mint egy most megvett 20 milliós autóval, ami 5-10 év múlva töredékét se fogja érni.

dec. 6. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!