Kaptam hagyateki vegzest, orokoltem egy földterület egy részét, nekem most ezzel mi dolgom van? Nevemre lett iratva automataba? Vagy mi a következő lépés vele?
Elfogadod, ha nincs rajta adósság, mert akkor fizeted.
Utánanézed az önkormányzatnál, hogy mik a helyi rendelkezések.
Megtartod mint jó befektetést, nem herdálod el.
Nem engedaz semkit “beszállni” , mert lenyúlja a vagyonodat.
"Kaptam hagyateki vegzest, orokoltem egy földterület egy részét, nekem most ezzel mi dolgom van? Nevemre lett iratva automataba? Vagy mi a következő lépés vele?"
Eddig nem tudtál az örökségről?
Akkor kerül a nevedre, ha a hagyatéki végzésben foglaltak jogerőre emelkednek (véglegessé válnak). Addig van módod felszólalni ellene. Le van írva, hogy milyen lehetőségeid vannak még jogerő előtt.
Ha nem teszel semmit, akkor jogerőssé válik, és elküldi a közjegyző a földhivatalnak a végzést, ami által örökség címén a nevedre kerül a földterület.
Onnantól kezdve azt csinálsz vele, amit csak akarsz ->
- műveled
- eladod
- kiadod haszonbérbe
- parlagon hagyod
Jah de nem kell akkor a foldhivatalba bemenjek?
Vagy ez automatan van intezve?
Voltam a hagyatekin elfogadtam az orokseget, (bar ilyen 600k erteku, hagyatekin meg kellett fizessek vagy 80ezret)
" de nem kell akkor a foldhivatalba bemenjek?"
Nem kell. A közjegyző "intézi" azt, hogy a nevedre kerüljön. Majd a földhivataltól kapsz róla értesítést, hogy már a tied.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!