Az igaz, hogy nem lehet más helyett fizetni?
Figyelt kérdés
Tehát ha én mondjuk Tóth Mari vagyok, nem fizethetem ki Gipsz Jakab villanyszámláját, biztosítását, adóját vagy mást. Én eddig azt hittem, csak az számít, hogy be legyen minden fizetve, az mindegy, hogy ki fizeti be. De akkor mondjuk ha valakinek a gyereke elmegy külföldre egy évre, és a lakása itt marad üresen, akkor a szülő nem fizetheti helyette a rezsit? Olyan furcsa ez nekem.márc. 6. 17:37
1/7 anonim válasza:
Nyílván nem igaz. Vagy úgy mépzeldted, hogy földreteper a biztonsági úr a postán, ha a szeme sarkából meglátja, hogy a csekken "Mari" név van, Téged meg Katinak szólítanak...?
2/7 anonim válasza:
Fizetheted más helyett a kötelezettségeit, azonban ekkor lényegében te térítés nélkül átvállalod a kötelezettségét, ő pedig ezáltal bevételre tesz szert tőled. És ekkor adózás szempontjából vizsgálandó a kapcsolatotok jellege illetve a jogcím.
3/7 anonim válasza:
A postán igazoltatnak miközben rád próbálnak sózni egy biztosítást? Vagy honnan tudják, hogy én ki vagyok. Ez egy fa.szság.
4/7 anonim válasza:
évek óta én fizetem a rezsit, pedig szüleim nevén vannak a közművek.
5/7 A kérdező kommentje:
Mindent utalással fizetek. Múltkor egy családtagom mondta, hogy ez az fizetnivalója van, de nincs annyi pénz a számláján. Mondtam neki nem gond, nekem van, mondja a részleteket, és utalom én helyette. Erre mondta, hogy azt nem lehet, mert baj lehet belőle, ha Gipsz Jakab helyett Tóth Mari utal.
A 2-es válaszolónál lehet az igazság, erre nem gondoltam.
márc. 6. 18:09
6/7 anonim válasza:
Mindenki leszarja, hogy ki, ki helyett, mit fizet be. Tesóm számláit évek óta én fizetem online a rezsitől, a gépjárműadótól, a KGFB-ig. Csekkeket Simple vagy OTP Bank appal, az átutalásnál pedig a megjegyzésbe írom be pl. a szerződésszámot, vagy amit kérnek.
A NAV-ot se érdekli. Rá se lát ezekre a tranzakciókra. A szolgáltatókat meg tényleg csak az érdekli, hogy be legyen fizetve.
7/7 anonim válasza:
Kicsit használd már az agyadat. Nem fog fájni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!