Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érdemes magyar webshop helyett...

Érdemes magyar webshop helyett külföldről, ebay-ről vásárolni? Ha az Egyesült Királyságból rendelek, kell e ilyenkor vámot fizetni, drágább a szállítás?

Figyelt kérdés
66 ezerbe kerülne a cucc, amit meg akarnék rendelni, de ebayről vagy amazonról meg lehetne venni 50-ért is.

2021. jún. 10. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
7%
Csak ha bármi garanciás panaszod van, akkor vagy foglalkoznak vele vagy nem. Esetleg küldenek egy fél téglát a termék helyett, aztán vakarhatod a fejed.
2021. jún. 10. 21:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Egy vasrudat vennék, nem hiszem hogy elromlana :D
2021. jún. 10. 21:03
 3/10 anonim ***** válasza:
57%

"Esetleg küldenek egy fél téglát a termék helyett, aztán vakarhatod a fejed"

Miert vakarhatna a fejet? Nyit egy dispute-ot es vissza kapja a penzet.

2021. jún. 10. 21:03
 4/10 anonim ***** válasza:
2%

"Miert vakarhatna a fejet? Nyit egy dispute-ot es vissza kapja a penzet."

Ha ez így működne, akkor minden rendesen leszállított termék után nyitnának disputeot és visszakérnék a pénzt, gyakorlatilag ingyen kapnának mindent.

"Egy vasrudat vennék, nem hiszem hogy elromlana :D"

Gondolom valami autóalkatrész vagy hasonló lehet, nem egy nyers vasrúd. Lehet hogy el nem romlik, de kaphatsz hibásat, esetleg teljesen mást ha összecserélik. Vagy rossz minőségű hamisítványt vagy akármi, nem tudom miről van szó.

Egyébként ha csak ekkora a különbség nem éri meg, áfát vámot rászámolod ugyan ott vagy. Vedd meg itthon.

2021. jún. 10. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

A megbízhatósággal nincs gond, nekem többször volt olyan is pl, hogy nem érkezett meg a cucc időben, reklamáltam, visszakaptam a vételárat és pár nappal később megjött a termék.

Áfa szempontból viszont Brexit óta felejtős az Egyesült Királyság.

2021. jún. 10. 22:16
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem érkezik meg időben az egyszerűbb eset, mert az nyomonkövethető hogy hol jár (vagy egyáltalán fel lett-e adva) a csomag, tehát egyszerűen bizonyítható. Az hogy szart kaptál már nem.
2021. jún. 10. 22:26
 7/10 anonim ***** válasza:
87%
#6 de igen, az is pofonegyszerű, én pl. videót szoktam csinálni a csomag kibontásáról. Eddig kétszer kellett felhasználnom kb. 170 rendelésből, mindkétszer elfogadták.
2021. jún. 10. 22:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is inkább pozitív tapasztalatom van, és a legtöbbször korrekt volt az eladó, szó nélkül visszaadta a pénzt. De ettől még kategorikusan ne jelentsük ki, hogy nem lehet megszívni.
2021. jún. 10. 22:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem autóalkatrész. Egy safety bar guggoló rudat vennék edzéshez.
2021. jún. 10. 22:44
 10/10 BeefEater ***** válasza:

Ha nem igazolhatóan az UK-ban gyártották akkor vámot, (vámkezelési díjat) és ÁFA-t is fizetned kell. Szerintem inkább Németországból vedd inkább.

A szállítási költséget is beleszámoltad?

2021. jún. 11. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!