A bérlőm elvitte a bútorokat a lakásból! Mit tudok
tenni?
Kérdező ne foglalkozz az itteni kárrogó tipikus életunt befásult tahó gyökerekkel.
Ez BtK, egyrészt ez lopás, nem rablás. Másrészt tudod ki vitte el, harmadrészt ha megvan mindenről, hogy mi mennyibe került, azzal tudod igazolni, bár ez attól is függ miről van szó, meg ugye avulnak a dolgok. De mindenképp rendőrségi feljelentés, meg egy jó ügyvéd. Felmondási idő amúgy nem volt? mert csak úgy hirtelen egyik napról a másikra kiköltözni sem lehet.
2024. febr. 22. 06:01
Ezután majd bútorozatlanul add ki!
2024. febr. 22. 06:39
Fotók sem készültek kiadás előtt?
2024. febr. 22. 09:05
14/23 A kérdező kommentje:
Fotók készültek az ingatlanról természetesen. Abban követtem el a hibát, hogy nem csináltam részletes leltárt amit hozzá csatoltam volna a szerződéshez és közjegyző hitelesítette volna. Sajnos ez elmaradt, csak a normál szerződés volt. Konkrétan számlák nincsenek a bútorokról mert egy lakberendező cégtől vásároltam több mint két évvel ezelőtt bútorokkal együtt a lakást. Tehát egyenként számlával sem tudom bizonyítani. Visszatelefonáltam a rendőrségre, azt mondták hogy polgári peres eljárást javasolnak, de azzal számoljak, hogy az évekbe is beletelhet ha egyáltalán utol lehet érni az illetőt.
15/23 A kérdező kommentje:
Magyarul ott tartunk, hogy senki nem tudja bizonyítani az igazát, mert felhívtam a bérlőt aki meglepő módon elsőre fel is vette a telefont, és azt mondta hogy ő az eredeti állapotában hagyta ott a lakást, utána dobta be a postaládába a kulcsokat. És kikéri magának hogy ilyennel gyanúsítom, mert ő azt feltételezi hogy a bútort Én adtam el és amiért váratlanul elköltözött így akarok bosszút állni rajta hogy vádaskodom. Na most ezzel az a gond hogy fogalmam sincs hogy ténylegesen hogy lehet bizonyítani hogy a bútor általa tűnt el, illetve van-e értelme mert az ügyvéd több 100 000 Ft…
Azt értsd meg, hogy neked semmit nem kell bizonyítani... Rendőrségre be, valaki ellopott mindent a lakasodbol. Nyomozzon a rendőrség. Ez nem polgári kérdés, csak le akar koptatni a rendőrség..
2024. febr. 22. 10:49
Luxus lakást kiadni közjegyzői nyilatkozat és leltár nélkül nagy luxus a bérbeadó számára. Mindenesetre sok szerencsét hozzá.
2024. febr. 22. 12:04
Rendőrség - kemény ez, hogy hogyan akarnak lekoptatni.
Ragaszkodj a feljelentéshez, jogod van hozzá. Egyébként nem csodálkozom, hogy a bérlő így reagált, ha elloptam volna a bútorokat, én is ezt mondtam volna.
2024. febr. 22. 12:07
19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a normális és segítőkész válaszokat, megpróbálok feljelentést tenni aztán lesz ami lesz. Nyilván tanultam az esetből, és ezek után kizárólag közjegyzői kiköltözési nyilatkozattal fogom kiadni a lakást és leltárral. És részben bútorozottan. Tisztában vagyok vele hogy egy tagadás egy állítás valószínűleg sok értelme nincs, már beletörődtem, de egy próbát megér. Azért borzasztó, hogy ilyenek megtörténhetnek. Ráadásul ahogy utánanéztem heti szinten többször is megtörténik ilyesmi. Tényleg jobb hogyha valaki bútorozatlanul adja ki a lakását.
Te reszletes leirast adsz a cuccokrol, mittomen samsunk lcd tv, szurke etkezoasztal 4 szurke szekkel, fekete bor kanape stb stb.
Eleg vedhetetlen dolog ha pont ezeket megtalaljak a berlodnel.
2024. febr. 22. 15:28
Kapcsolódó kérdések: