A behajto berelt lakasbol elviheti a butorokat?
Berelek egy lakast butorozottan, meg a poharak sem az enyemek. Bejohet a behajto es elviheti a tulajdonos butorait? Mi van ilyenkor, ha a behajto ellopja a tulaj butorait? Nem vagyok bejelentkezve a lakasba, csak a berbeado tudja, hogy en berlem, de szerintem a behajto kinyomozta, hogy hol lakom.
Mi lesz ha bejon amig nem vagyok itthon es elviszi a tulaj butorait? Fontos, hogy neki papirja arrol, hogy itt lakom biztosan nincsen!
Úgy látom, sok "hozzáértő" válasz született, úgyhogy nem árt tisztába tenni a dolgokat.
1. Behajtó nem foglalat ingóságot, csak bírósági végrehajtó
2. Ha az az albérlet nem a bejelentett lakcímet, akkor ott nem fog keresni a bírósági végrehajtó
3. Ha az lenne a bejelentett lakcímed, akkor a bérleti szerződésbe érdemes lenne belefoglalni, hogy milyen ingóságok tartoznak a lakáshoz, melyek a bérbeadó tulajdonában vannak
4. A végrehajtási törvényben meghatározott alapvető ingóságok egyébként sem vonhatók végrehajtás alá (ágy, szék, asztal, szekrény, hűtőszekrény stb.), pontos lista a törvényben
5. Lefoglalni csak az adós tulajdonában lévő ingóságokat lehet, ha a végrehajtó jogsértően járna el, akkor ún. igénypert lehet indítani és természetesen nem csak számlával lehet bizonyítani, ami egyébként nem is lenne életszerű, hiszen senki nem őrizgeti meg évekre a számláit, ha egyáltalán megvoltak bármikor is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!