Elhagytam egy számomra nagyobb összeget, (1700eu) hogyan dolgozzam fel, vagy hogyan felejtsem el?
Pénzt nem hagytam el, de nagyobb összeget pazaroltam el úgy, hogy fizettem a tandíjat és nem vettem komolyan az egyetemet. Inkább nem gondolok rá.
Azt viszont nem értem, hogy miért zavar a számládon a pénz, nagyobb biztonságban van ott, mint készpénzben. De akár be is fektetheted.
A pénz nem a kártyádon van, hanem a számládon. A netbankban tudsz nyitni megtakarítási alszámlát, amire átrakod minden fizetéskor azt a pénzt, amit nem akarsz elkölteni.
A bankkártyádon akár naponta százszor is állíthatod a limitet. Ha leveszed a netbankban (banki applikációban) a kártyás fizetési limitet nullára, akkor egy centet sem fogsz a kártyával elkölteni és más sem, ha elveszíted a kártyát.
Gondolj arra, hogy valaki olyan találta meg a pénzt, akinek pont arra volt szüksége, hogy befizesse a számláit, megvegye a gyógyszereit, enni adjon a gyerekeinek, tehát segítettél vele.
Végül menj be a rendőrségre és kérdezd meg adtak-e le talált pénzt, tőlünk nyugatabbra nem ritka, hogy a talált pénzt leadják a rendőrségen. Ha nem jelentkezik érte a tulaj 30(?) napon belül, akkor a megtalálót illeti a pénz.
Ha nem viszi be, de köztéri kamera képe alapján lebukik, az pedig jogtalan elsajátításnak számít.
Csak annál okosabb a lőrinc, aki elhiszi hogy a nevén lévő vagyon az övé ténylegesen.
Akié az a vagyon az okosabb a magyaroknál - a “2/3”-uknál egészen biztosan.
“Illetve abban mi a hülyeség hogy nem mindenki szereti számlán tartania a pénzét? Pl, én is a készpénzben hiszek, mert lekövethetetlen”
Igen terjednek ezek a nézetek a pénzügyi neandervölgyiek közt, roppant megmosolyogtató. Jól kibabrálsz a mélyállammal, így nem látnak rá, ahogy megveszed a kőművesactimelt a nemzethydohányboltban, vagy feladod sárgacsekken a gázdíjat 🥲
Lehet, hogy nem hagytad el, hanem lyukas a zsebed és benne van a kabátod bélésében a pénz.
Nem tudom hogyan rakod a pénzt zsebbe, de ekkora pénzköteget elszórni se egyszerű, hazáig tapogatnám a zsebemet, hogy megvan-e...
Lekovethetetlen keszpenz? Aztan mit ersz vele anikor minden fele terfigyelokamerak vannak es a telefonoddal barmikor visszakovetnek. Szal ha nagyon kell barmikor megcsipnek teljesen mindegy hogy a lekovethetetlen kpt hasznalsz vagy kartyat.
Amugy a bankban tartott penzre ott az oba mint garancia.
Persze lehetsz ekkora kreten osszeevuskeshivo nyomorek mint ami most vagy. Biztos a 911is a penzes zsidok rendeltek meg, meg a szabadkomuves gyikemberek uraljak a Wall Streetet es a vilagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!