Mekkora netto bér lenne az, amiböl problémamentesen ki lehet jönni és félre is lehet rakni?
Egy embernek saját kifizetett lakással, hitelek nélkül 400 ezer.
Egy gyermektelen párnak lakáshitellel 900 ezer.
Egy háromgyerekes családnak másfél millió.
Szerintem ez teljesen egyéni, hisz mindenkinek más jelent a jó életszínvonal.
Én szegény családból jöttem, mi sose mentünk nyaralni vagy ilyesmi, kajára is alig jutott. Innen indulva, jelenleg úgy érzem, hogy havi nettó 1 millióval már "gazdag" lennék. Ennyiből még egy egygyerekes család is kényelmesen meg tud élni, ha nincs hitelük vagy nagyon kevés van.
Én pedig vígan fizetném az albérletemet és havi 600 ezret félre tudnék tenni, ami 3 év alatt már 22 millió forint lenne. 50%-os önerő mellett pedig beleugranék egy hitelbe. Na de hagyjuk is. bilibe lóg a kezem.😅
#15: Havi 100e hitelünk van, és sajnos egy ideje havi 100e elmegy betegségre is. Fenntartunk egy (idáig nagyon megbízható) alsó-közép kategóriás autót, tudom ez luxus.
Az utóbbi 2 hónapban konkrétan semmit nem tudtunk félrerakni, mert jöttek váratlan költségek is. Talán januárban...
Pár éve még 500e-ből kijöttünk egy hónapban, most olyan 900 elmegy mindig. Minden kiba drága lett, a fizetésem viszont nem emelkedett szemmel látható mértékben
#17 Több a havi bevételünk, csak a cél lenne a havi 1 millió, a többi menne megtakarításba, de nagyon nem tudjuk tartani.
#18 Totál megértem, én mielőtt babát vállaltunk olyan céget kerestem, ami gyerekbarát, de sajnos ezzel együtt jár, hogy nálunk sem emelnek konkrétan semmit évek óta. Viszont gyerek mellett meg nem akarok váltani, mert egyszer nagyon befürödtem egy céggel, ahova felvettek napi 8 órában és már a próbaidő alatt jött, hogy kéne túlórázni, aztán próbaidő utolsó napján letették elém az új szerződést, hogy akkor innentől készenléti idő van, a törvényi maximum felett amúgy, de a többit túlórabérként fizetik ki.
Nem elég, hogy túlóráztam, a szabim alatt beléptem és dolgoztam a végén még a teljesítményértékelésemet is lehúzták. Mindezt úgy, hogy én azt hittem, hogy naaa, azért megyek ide, mert ez jó lesz majd kisgyerek mellett. (és a fizetés sem volt kiemelkedő, a túlórákat nem számolták el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!