Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mekkora netto bér lenne az,...

Mekkora netto bér lenne az, amiböl problémamentesen ki lehet jönni és félre is lehet rakni?

Figyelt kérdés
Tehát, amiböl jó színvonalon, kényelmesen el lehet lenni anélkül, hogy nélkülözni kelljen
2023. dec. 27. 19:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%
1M ból bár gondtalanul élhetsz, de ez ma már bőven nem számít gazdagnak, ha nincs saját lakasod, akkor komolyan vissza kell fogni a kiadásokat, hogy majd legyen.
2023. dec. 28. 09:06
 12/19 anonim ***** válasza:

Egy embernek saját kifizetett lakással, hitelek nélkül 400 ezer.

Egy gyermektelen párnak lakáshitellel 900 ezer.

Egy háromgyerekes családnak másfél millió.

2023. dec. 28. 09:18
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen egyéni, hisz mindenkinek más jelent a jó életszínvonal.

Én szegény családból jöttem, mi sose mentünk nyaralni vagy ilyesmi, kajára is alig jutott. Innen indulva, jelenleg úgy érzem, hogy havi nettó 1 millióval már "gazdag" lennék. Ennyiből még egy egygyerekes család is kényelmesen meg tud élni, ha nincs hitelük vagy nagyon kevés van.

Én pedig vígan fizetném az albérletemet és havi 600 ezret félre tudnék tenni, ami 3 év alatt már 22 millió forint lenne. 50%-os önerő mellett pedig beleugranék egy hitelbe. Na de hagyjuk is. bilibe lóg a kezem.😅

2023. dec. 28. 11:03
 14/19 anonim ***** válasza:
#13: Jól látod, meg tud élni egy 1 gyerekes család, mi pont ilyenek vagyunk, de már nagyon vissza kell fogni magunkat, hogy félre is tudjunk tenni belőle.
2023. dec. 28. 11:26
 15/19 anonim ***** válasza:
9%
#14 Én eddig azt hittem mi sokat költünk, mert egy gyerekkel és havi 200 hitellel nem jövünk ki egy millióból. Ti hitel nélkül költötök majdnem egy milliót? Vagy mennyit raktok belőle félre?
2023. dec. 28. 12:17
 16/19 anonim ***** válasza:
#13: de hitellel vagy anélkül nem jöttök ki olyan hű de jól?
2023. dec. 28. 13:31
 17/19 anonim ***** válasza:
#14: uh azt azért nem csodàlom. Ha 1 millióból csak 200k a hitel, akkor már csak 800 ezer marad.
2023. dec. 28. 13:34
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

#15: Havi 100e hitelünk van, és sajnos egy ideje havi 100e elmegy betegségre is. Fenntartunk egy (idáig nagyon megbízható) alsó-közép kategóriás autót, tudom ez luxus.

Az utóbbi 2 hónapban konkrétan semmit nem tudtunk félrerakni, mert jöttek váratlan költségek is. Talán januárban...

Pár éve még 500e-ből kijöttünk egy hónapban, most olyan 900 elmegy mindig. Minden kiba drága lett, a fizetésem viszont nem emelkedett szemmel látható mértékben

2023. dec. 28. 16:11
 19/19 anonim ***** válasza:

#17 Több a havi bevételünk, csak a cél lenne a havi 1 millió, a többi menne megtakarításba, de nagyon nem tudjuk tartani.

#18 Totál megértem, én mielőtt babát vállaltunk olyan céget kerestem, ami gyerekbarát, de sajnos ezzel együtt jár, hogy nálunk sem emelnek konkrétan semmit évek óta. Viszont gyerek mellett meg nem akarok váltani, mert egyszer nagyon befürödtem egy céggel, ahova felvettek napi 8 órában és már a próbaidő alatt jött, hogy kéne túlórázni, aztán próbaidő utolsó napján letették elém az új szerződést, hogy akkor innentől készenléti idő van, a törvényi maximum felett amúgy, de a többit túlórabérként fizetik ki.

Nem elég, hogy túlóráztam, a szabim alatt beléptem és dolgoztam a végén még a teljesítményértékelésemet is lehúzták. Mindezt úgy, hogy én azt hittem, hogy naaa, azért megyek ide, mert ez jó lesz majd kisgyerek mellett. (és a fizetés sem volt kiemelkedő, a túlórákat nem számolták el).

2023. dec. 28. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!