Mekkora netto bér lenne az, amiböl problémamentesen ki lehet jönni és félre is lehet rakni?
Kinek hogy.
Ez lehet 280 000 Ft is, de lehet 3 millió Ft is.
Ha orvosi kezelésekre havi 2 M-t kell költs, és eltartasz még 6 embert, akinek szintén vannak ilyesmi kiadásai, akkor nyilván nem elég a 280 000 Ft.
Életvitelfüggő.
Nekem személy szerint, hogy belátható időn belül megvalósítsam a terveimet, 2M lenne ideális
Szerintem is attól függ, hogy mit nevezel kényelmes életvitelnek, illetve, hogy mennyire vagy "ügyes".
Pl. egy nyaralás, ha egy fél/egy évre előre lefoglalod, majdnem 50%-kal olcsóbb is lehet, mintha pár héttel előtte szeretnél ugyanoda szállást találni. Vagy szezonon kívül nagyon más az ára és mivel itt egy-egy nyaralásnál akár több százezer forintról beszélünk, ezért jelentős.
Vagy tudsz-e jókor pólót/ruhát venni. Én pl. leárazásnál sose találok cipőt, mert kicsi a lábam, úgyhogy mindig kétszer annyiért veszek cipőt, mint akinek két számmal nagyobb lába van és megteheti, hogy akciósan vesz. A ruháknál ugyanez, van aki nagyon jól be tudja lőni, hogy neki a 3000 forintos online ruha jó lesz, másnak meg el kell mennie az üzletbe felpróbálni és 2-4x annyiért megvenni.
Autó dettó. Mi pl. most néztünk autót, és jöttünk rá, hogy 3 hónappal ezelőtt ugyanaz a modell kb. 2 millióval olcsóbb lett volna nekünk, mint most.
Ezen felül van az, hogy nézed-e az akciókat pl. mikor veszel konzerveket, húst. Én pl. utálom a leárazásokat, mert mindig este megyek vásárolni és mire odaérek nincs a termékből. Tehát nekem nem előny, hogy jujj, most 200 forinttal olcsóbban vettem szalámit vagy csirkét, hanem rendszeresen belefutok, hogy olyankor vagy drágábban veszem a bio/prémium terméket vagy nem veszek, mert már egy darab sincs. Ezek meg úgy szépen összeadódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!