Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kell tudni az Apple...

Mit kell tudni az Apple (AAPL) részvényekről?

Figyelt kérdés
Az igaz, hogy az Apple vállalat valójában egy részvénytársaság (AAPL) és több tulajdonosa van és ők valahány %-ban a tulajdonosai az Apple-nek attól függően, hogy mennyi pénzt fektetnek bele a részvényesek? Minden vállalatnak vagy csak az Apple-nek részvényesek a tulajdonosai? És Tim Cook egyszerre a vezérigazgató és tulajdonosa is valamilyen mértékben az Apple-nek mert ő is részvényes? De a vezérigazgató önmagában nem tulajdonos csak alkalmazott aki ott igazgatja a dolgokat? Tehát ha én Apple részvényeket vásárolnék akkor én lennék valahány %-ban az Apple egyik tulajdonosa? Ha én egy appban Apple (AAPL) részvényeket vásárolnék akkor ott kijelezné, hogy %-ban enyém az Apple? És kapnék egy szerződést is arról, hogy annyi %-ban az én tulajdonomban áll az Apple vállalat? És arról is hallottam, hogy az Apple tulajdonosok között akik megvásárolták azokat a részvényeket vannak valami szavazások, hogy mi hogy legyen az Apple-nél. Online részt tudok venni ezeken a szavazásokon? Hogy lehet hozzáférni ezekehez a szavazásokhoz? Az a legnagyobb álmom, hogy enyém legyen az Apple vállalat, már annak is örülnék ha csak kis %-a lenne az én tulajdonomban! Régen az Apple vezérigazgatója akartam lenni nagyon (most sem mondok le erről az álmomról, most is vezérigazgató is akarok lenni), de most, hogy megtudtam, hogy az Apple egy részvénytársaság és több tulajdonosa lehet és akárki lehet tulajdonos nagyon boldog lettem, úgyhogy légyszi magyarázzátok el nagyon részletesen, hogy ez, hogy megy! Köszi!

2023. dec. 26. 22:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Azt, hogy egy buborék papír és előbb utóbb ki fog pukkanni és legalább tizedelődik.
2023. dec. 27. 11:20
 12/13 anonim ***** válasza:
Szép álom.
2023. dec. 27. 11:26
 13/13 anonim ***** válasza:
2023. dec. 27. 11:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!