Mit kell tudni az Apple (AAPL) részvényekről?
"Tehát ha én Apple részvényeket vásárolnék akkor én lennék valahány %-ban az Apple egyik tulajdonosa?"
Igen.
"Ha én egy appban Apple (AAPL) részvényeket vásárolnék akkor ott kijelezné, hogy %-ban enyém az Apple?"
Nem.
Ám, ha épp nem hijányosztál számtanórán, akkorki tudnád számolni,hogy a te részvénypakkod hány százaléka az egésznek.
A forgalomban lévő részvények száma 2023 decemberében: 15 599 434 000.
Ebből hány darabot szeretnél megvenni?
"Ez úgy megy, hogy én most jelentettem a kérdést mert "Ez a kérdés egyértelműen csak kitaláció". Aztán a moderátorok eldöntik hogy törlik, vagy átteszik a humor kategóriába." Bocsánat, tanulási nehézségem van és nem értem a részvényeket. Ez egy enyhe fogyatékosság, nehéz a felfogásom és nem túl sok mindent tudok a világról. De légyszi ne legyen áttéve a humor kategóriába mert ez a kérdés nem vicc, tényleg választ szeretnék kapni!!!
"A te kis 25-50-100e forintod ebbol kb. kimutathatatlan 'tulajdonreszt' jelentene." Több száz ezret fektetnék be, sőt akár 1 milliót is. Tudom, ez sem sok pénz ahhoz képest, hogy az Apple-nek mekkora a vagyona, de a befektetés úgy működik, hogyha lezuhannak a részvényárak akkor veszek, a felmennek akkor eladok és akkor így tudnék egyre több tulajdoni jogra szert tenni az Apple-nél. Én hiszem, hogy nagyon gazdag leszek mert híres énekesnő leszek, úgyhogy a jövőben legalább az Apple 25%-át vagy többet is lehet, hogy meg tudnám vásárolni. Bármi lehetséges csak jó hozzáállás és üzleti érzék kell hozzá. Egyébként meg én már annak is örülnék ha legalább csak egy nagyon kicsit részt tudnék venni ebben az egészben.
"Ebből hány darabot szeretnél megvenni?" Többet is lehet egyszerre? Még azt nem tudom.
Egyébként online hol lehet szavazni ha részvényt vásároltam? Az nem baj ha nincs túl nagy szavazati jogom, örülök ha részt vehetek a szavazáson. És tanulási nehézségem van, nehéz a felfogásom, ez egy enyhe fogyatékosság úgyhogy légyszi legyetek megértőek és kedvesek! Köszi!
"Ez nem egy enyhe fogyatekossag..."
De igen, a tanulási nehézség azt jelenti, hogy enyhe fogyatékosság, nézz utána!
Egyébként mit jelentenek a részvények? Csakmert valaki írta, hogy az Apple-nél 15 599 434 000 részvény van. Ez pontosan mit jelent? Azok mik és mit tudnak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!