Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kell tudni az Apple...

Mit kell tudni az Apple (AAPL) részvényekről?

Figyelt kérdés
Az igaz, hogy az Apple vállalat valójában egy részvénytársaság (AAPL) és több tulajdonosa van és ők valahány %-ban a tulajdonosai az Apple-nek attól függően, hogy mennyi pénzt fektetnek bele a részvényesek? Minden vállalatnak vagy csak az Apple-nek részvényesek a tulajdonosai? És Tim Cook egyszerre a vezérigazgató és tulajdonosa is valamilyen mértékben az Apple-nek mert ő is részvényes? De a vezérigazgató önmagában nem tulajdonos csak alkalmazott aki ott igazgatja a dolgokat? Tehát ha én Apple részvényeket vásárolnék akkor én lennék valahány %-ban az Apple egyik tulajdonosa? Ha én egy appban Apple (AAPL) részvényeket vásárolnék akkor ott kijelezné, hogy %-ban enyém az Apple? És kapnék egy szerződést is arról, hogy annyi %-ban az én tulajdonomban áll az Apple vállalat? És arról is hallottam, hogy az Apple tulajdonosok között akik megvásárolták azokat a részvényeket vannak valami szavazások, hogy mi hogy legyen az Apple-nél. Online részt tudok venni ezeken a szavazásokon? Hogy lehet hozzáférni ezekehez a szavazásokhoz? Az a legnagyobb álmom, hogy enyém legyen az Apple vállalat, már annak is örülnék ha csak kis %-a lenne az én tulajdonomban! Régen az Apple vezérigazgatója akartam lenni nagyon (most sem mondok le erről az álmomról, most is vezérigazgató is akarok lenni), de most, hogy megtudtam, hogy az Apple egy részvénytársaság és több tulajdonosa lehet és akárki lehet tulajdonos nagyon boldog lettem, úgyhogy légyszi magyarázzátok el nagyon részletesen, hogy ez, hogy megy! Köszi!

2023. dec. 26. 22:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Ez úgy megy, hogy én most jelentettem a kérdést mert "Ez a kérdés egyértelműen csak kitaláció". Aztán a moderátorok eldöntik hogy törlik, vagy átteszik a humor kategóriába.
2023. dec. 26. 22:41
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Cicuka, az Apple jelenleg piaci kapitalizacioja 3 billio dollar. 3000 milliard. Forintban ez kb. 1,036,530,000,000,000. A te kis 25-50-100e forintod ebbol kb. kimutathatatlan 'tulajdonreszt' jelentene. Meg kisreszvenyeskent is csak muszajbol tartananak nyilvan, szavazati jogod annyi lenne mint a legysz.rnak a kivetiton amikor bejelentik a legujab iPhone19-et.
2023. dec. 26. 22:49
 3/13 anonim ***** válasza:

"Tehát ha én Apple részvényeket vásárolnék akkor én lennék valahány %-ban az Apple egyik tulajdonosa?"

Igen.

"Ha én egy appban Apple (AAPL) részvényeket vásárolnék akkor ott kijelezné, hogy %-ban enyém az Apple?"

Nem.

Ám, ha épp nem hijányosztál számtanórán, akkorki tudnád számolni,hogy a te részvénypakkod hány százaléka az egésznek.

A forgalomban lévő részvények száma 2023 decemberében: 15 599 434 000.

Ebből hány darabot szeretnél megvenni?

2023. dec. 26. 23:28
 4/13 A kérdező kommentje:

"Ez úgy megy, hogy én most jelentettem a kérdést mert "Ez a kérdés egyértelműen csak kitaláció". Aztán a moderátorok eldöntik hogy törlik, vagy átteszik a humor kategóriába." Bocsánat, tanulási nehézségem van és nem értem a részvényeket. Ez egy enyhe fogyatékosság, nehéz a felfogásom és nem túl sok mindent tudok a világról. De légyszi ne legyen áttéve a humor kategóriába mert ez a kérdés nem vicc, tényleg választ szeretnék kapni!!!

"A te kis 25-50-100e forintod ebbol kb. kimutathatatlan 'tulajdonreszt' jelentene." Több száz ezret fektetnék be, sőt akár 1 milliót is. Tudom, ez sem sok pénz ahhoz képest, hogy az Apple-nek mekkora a vagyona, de a befektetés úgy működik, hogyha lezuhannak a részvényárak akkor veszek, a felmennek akkor eladok és akkor így tudnék egyre több tulajdoni jogra szert tenni az Apple-nél. Én hiszem, hogy nagyon gazdag leszek mert híres énekesnő leszek, úgyhogy a jövőben legalább az Apple 25%-át vagy többet is lehet, hogy meg tudnám vásárolni. Bármi lehetséges csak jó hozzáállás és üzleti érzék kell hozzá. Egyébként meg én már annak is örülnék ha legalább csak egy nagyon kicsit részt tudnék venni ebben az egészben.

"Ebből hány darabot szeretnél megvenni?" Többet is lehet egyszerre? Még azt nem tudom.

Egyébként online hol lehet szavazni ha részvényt vásároltam? Az nem baj ha nincs túl nagy szavazati jogom, örülök ha részt vehetek a szavazáson. És tanulási nehézségem van, nehéz a felfogásom, ez egy enyhe fogyatékosság úgyhogy légyszi legyetek megértőek és kedvesek! Köszi!

2023. dec. 26. 23:44
 5/13 anonim ***** válasza:
36%
Ez nem egy enyhe fogyatekossag...
2023. dec. 27. 00:02
 6/13 A kérdező kommentje:

"Ez nem egy enyhe fogyatekossag..."

De igen, a tanulási nehézség azt jelenti, hogy enyhe fogyatékosság, nézz utána!

Egyébként mit jelentenek a részvények? Csakmert valaki írta, hogy az Apple-nél 15 599 434 000 részvény van. Ez pontosan mit jelent? Azok mik és mit tudnak?

2023. dec. 27. 00:06
 7/13 A kérdező kommentje:
És ha én megvásárolok 1db részvényt az csakis kizárólag az enyém, senki másé addig amíg el nem adom?
2023. dec. 27. 00:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen.
2023. dec. 27. 00:38
 9/13 A kérdező kommentje:
De valaki el tudná magyarázni részletesen, hogy ez, hogy működik, mire kell odafigyelni?
2023. dec. 27. 01:26
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen.

Valaki el.

2023. dec. 27. 01:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!