Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bankkártya lopás. Szerintetek...

Bankkártya lopás. Szerintetek ez valós???

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömmel tegnap találkoztam és elmondta hogyan keresett rakat pénzt a munkájában.

Az illető Ausztriába dolgozott szobafiúként egy hajón. Amikor a vendégek kimentek a városokba, ő bement a szobákba és lefotózta a bankkártyákat. Majd egy szerencsejáték oldalra felutalt róluk pénzt, így nem az ő számlájára utalta. Szerintetek ez valós amit mondott? Ilyen könnyen lehetne pénzt lopni?

2023. dec. 20. 00:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
24%
Ostoba emberektől igen.
2023. dec. 20. 00:32
 2/16 anonim ***** válasza:
88%

Nyilván a vendégek csak úgy hátrahagyják a bankkártyájukat jól látható helyen a hotelben és sem online PIN-t sem SMS megerősítést nem kér a banki tranzakció végrehajtásához a bank...

Ennél jobb mesét nem tudtál kitalálni így este?

2023. dec. 20. 00:36
 3/16 A kérdező kommentje:
Az internetes fizetés sem kér minden esetben pin-t.
2023. dec. 20. 01:13
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Lehetséges dolog, de ha ki akarják deríteni ki volt a tettes, akkor kb 5 perc alatt meg lehet találni.
2023. dec. 20. 02:57
 5/16 anonim ***** válasza:
83%
Utalni bankkártyáról nem lehet, mert nem azon van a pénz, csak bankszámláról. Ahhoz pedig be kell lépni a netbankba, és meg kell adni az e-pint. A másik meg, hogy ki az a hülye turista, aki kimegy várost nézni, programokra és a szobájában hagyja a bankkártyáját. A harmadik, hogy egy szobafiú nem mászkálhat be indok nélkül a vendégek szobájába.
2023. dec. 20. 03:42
 6/16 anonim ***** válasza:
21%
Téves minden info. Lehet bankkártyáról "utalni", mert a legtöbb oldal bankkártyás vásárlással működik. HA nem túl nagy az összeg, akkor nincs kétszintes azonosítás. A bankkártyát baromi sokan benn hagyják a szobában, mert pl van telefonos fizetésük. Az meg, hogy be lehet menni a kabinba vagy nem, ezzel nem mindig foglalkoznak.
2023. dec. 20. 03:50
 7/16 anonim ***** válasza:
43%
6# az utalás és az online bankkártyás fizetés az két különböző tranzakció. Utalni nem tudsz bankkártyáról, csak bankszámláról. Az online bankkártyás fizetés pedig fizetési kapukon keresztül történik. Amúgy meg pillanatok alatt kideríthető, hogy a szerencsejáték oldalon levő számla kihez kapcsolódik, és honnan, milyen eszközről történt a fizetés, hacsak eleve az egész tranzakciót meg nem akasztja a kártyabirtokos bankjának a fraud rendszere.
2023. dec. 20. 04:15
 8/16 anonim ***** válasza:
54%
Szerencsejátek oldalra a sajat adataiddal sőt szemelyi igazolvánnyal pl regizni. Én ezert nem értem.
2023. dec. 20. 05:32
 9/16 anonim ***** válasza:
42%
6@ B.szhatod a telefonos fizetésedet külföldön, ha a terminál üzemeltetője pont a tiédnek az elfogadására nincs szerződve vagy atm-ből készpénzt kell felvenni. Aki meg a szobában hagyja a bankkártyáját, az nem az ágya közepére teszi, melléhelyezve egy papírra ráírt PIN kódot. A kétfaktoros hitelesítés sem összeghatártól függ, van, ahol egy centnél is kéri, pl stream szolgáltatások megerősítése, vagy szokatlan tranzakciók (ilyen pl a szerencsjáték, ha sosem csináltam ilyet) ahol meg rendszeresen vásárolok, pl a kaja házhozszállítás, ott ezer euro is simán átmegy.
2023. dec. 20. 06:32
 10/16 anonim ***** válasza:
32%

Nekem a gyerekekm videojatekokat vasarolt a neten a bankártyámmal pin nelkul siman a hátam mogott, kulfoldi szoftverek az oldalak siman levonta.

A bankom meg tárja kezeit hogy nem tudnak ilyenekkel.mit csinalni állitsak be limitet.

Amivel meg az a gond hogy en se tidok akkor vele fizetni a limit felett igy fel le állitgatom a limitem állandoan aminek meg díja van mindig.

2023. dec. 20. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!