Befektetési célú ingatlan vásárlás, belevágnátok?
Lényeg, hogy van önerőm, és vennék fel hitelt, az ingatlant kiadnám. (Biztos, hogy ki lehet adni, szabályos harc van az albérletekért) 10 évre venném fel a hitelt, és 10 évig, jelenlegi nettó bérleti díjra havi 20.000 Ft-t fizetnék úgymond saját zsebből. Utána viszont volna egy hitelmentes ingatlanom, aki csak hozná a pénz. Egyébként van 2 hitelmentes ingatlanom, egyikben lakom, a másik telek, viszont építkezésre jelenleg nincs esélyem az árak miatt. (Olyat, amilyet szeretnék akkor tudnék építtetni, ha eladnám amiben lakom, és hitelbe vágnám magam 20 évre. Ez jelenleg nem ér annyit számomra. Viszont a párnában sem nem fial a pénz, de még az értékét sem tartja. Az ingatlan árak jelenleg inkább stagnálnak, nem hiszem, hogy jelentős csökkenés várható, inkább az infláció viszi majd az értékét el, szerintem.
Eddig a lényegi rész, továbbiakban egy kis kiegészítés a várható kérdésekre...
Nekem is óriási segítség lett volna, ha egy házzal indulok az életben, és így viszont mire 18 éves lesz a gyerek, mind a kettőnek tudok adni egyet egyet. Persze nem egy új ház lesz, de én sem egy újat vettem először, egy hosszúházból indultam, és jelenleg is egy kádárkockában lakom. (Ex feleségem van, és nem is vágyom párkapcsolatra, nem volt megcsalás, nem haragban váltunk el, de neki sok volt amit én spóroltam, nekem sok volt amit ő költött, így ő jelenleg a gyerekekkel albérletbe lakik, mert a szülei házát is inkább eladta, hogy felélje az árát...
Mit gondoltok, belevágjak?
Ha az állam ellopja az értékpapírszámlák tartalmát, az ingatlanjaidat is el tudja venni.
Lásd 1940-es 50-es évek, amikor a “burzsoàkat” kitelepítették a házaikból a kommunisták…
Szóval érdemes a kockázatok felmérésekor konzisztensnek lenni.
A fideszre én sem biznek 2 forintot sem, de az állampapír még mindig a legalacsonyabb kockázatú befektetés, egyszerűen azért, mert ha azt nem fizeti ki az állam az államcsőd, és onnantól kezdve a nemzetközi piacon sem hizelezik senki, ami világvége kb.
Sokkal előbb fog kicseszni ez a komcsi banda egy ingatlan adót (pl akinek több ingatlana van), mint az állampapírt nem kifizetni. Ez jóval egyszerűbben is, a proli sokkal jobban benyeli, hogy a "genyó főbérlőt" adoztassak, lsd multik demonizalasa.
#11: Nekem nem kell mondani, kulák családból származom, minden csak burzsoá nem volt egyik ős sem... De egy jobboldali kereszténydemokrata kormánytól (ha csak nevében is) szerintem kiviteleztetlen lenne bármiféle ilyen köznéptől elvonás, mint a komcsi időkben volt. #12 a másik felét leírta
“jobboldali kereszténydemokrata kormánytól ”
Csak névlegesen azok. A gazdaságpolitikai tevékenységük, különösen az utóbbi két év, tőről metszett kommunista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!