Mióta létezik babakötvény?
Elméletileg mennyi idős lehet a legidősebb olyan magyar állampolgár, aki rendelkezik vagy rendelkezett babakötvénnyel?
Nyilvánvalóan, aki 1980-ban született, annak nem lehetett soha ilyen kötvénye, aki 2010-ben, annak van/volt rá lehetősége.
Arra vagyok kíváncsi, hogy hol van a határ.
Mióta van Magyarországon babakötvény?
(Úgy tudom, olyan személynek is lehetett valamikor kötni, aki a kötvény bevezetése előtt született.) A zárójelbe tett kérdés nem annyira fontos, a többi sokkal inkább érdekel.
#10-es válaszhoz kommentelek:
Nem lehet, hogy 2006 január 1 a legkorábbi lehetséges dátum.
Az öcsém 2002-ben született és van babakötvénye.
2006 után lett megkötve, de van neki, minden hónapban kap róla levelet az államkincstártól.
Ez alapján 2006-ban már a korábban született gyermekeknek is meg lehetett kötni.
De még mindig nem tudom, mi a legkorábbi lehetséges dátum.
Most nem érthetitek miért olyan fontos ez nekem, nehéz is lenne elmagyarázni, de nem is az a lényeg, hogy miért keresem a választ.
Www.babakotveny.hu
" Minden 18. évét be nem töltött gyermek részére nyitható Kincstári Start-értékpapírszámla, azonban születési év alapján két kategóriát különböztet meg a vonatkozó törvény (a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény) mind a belföldi, mind a külföldi gyermekek esetében.."
Tehát 17 éves korig nyithatsz. 2006tól van érvényben. Tehát 1989es gyerekek a legidősebbek akiknek nyithattak.
Egyébként azért érdekel, hogy öcsédnek van, és neked nincs? 89 előtt születtél?
Nem, nem azért érdekel.
Nekem van más befektetésem, nem irigylem tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!