Mi a véleményetek erről az üzleti fogásról? Talán nem csak engem idegesít (? )
Szóval,én már rettenetesen unom,ahogyan a legkülönfélébb termékek árát feltüntetik,hogy minden kilencessel végződik.És pofátlan módon hülyének,illetve matematikai analfabétának nézik az embert.
Példa:cipő-14999Ft;ruha-3999Ft;hűtő-89 999Ft;joghurt-49Ft...Mindenki tudja,hogy 3999 ,az tulajdonképpen 4000 csak,ha 3-ezressel kezdődik az ár,akkor olcsóbbnak TŰNIK...
A cipő egyébként egészen reális példa,mivel tegnap vettem egyet,14 999Ft volt a dobozára írva,hogy örüljön a hülye vásárló,hogy húúha,milyen jó,15000 helyett csak 14 999Ft!Bezzeg a pénztárnál az eladó mosolyogva közölte,hogy 15 000Ft lesz...Világos,,a hülye is tudja,hogy 15 000,hisz már régóta nem létezik 1 Ft-os!Nos,engem nem az az 1 Ft csinált.De észre vehetnék már a kereskedők,hogy 9 -re végződő árakat kiírni,már igencsak lejárt és szánalmas próbálkozás!Bár gondolom,még sokáig fogják alkalmazni ezt az erőltetett vásárló hülyítési formát,hisz őket viszont igenis az az 1Ft csinálta,és bár ez gyakorlatban már nem létezik,de ha ezt a "nem létezőt" nem kell visszaadniuk a vásárlónak,valamennyit azért mégiscsak hoz a konyhára...
Másik idegesítő hülyítés,mikor a terméket úgy akarják jobban eladhatóvá tenni,hogy a termék régi ára fölé egy magasabb árat írnak és áthúzzák.Hogy azt higgye az ember,le van értékelve.Közben soha nem is került annyiba,mint amekkora az áthúzott ár rajta.Szánalmas!
Az elsővel kapcsolatban ez tényleg pszichológia.
Az ember átverhető.Leginkább azzal, hogy a 10.000 helyett 9999 van írva. Mert az csak 4 számjegy. Persze a hülye is tudja, hogy a 10k.
A másodikra meg az a véleményem, hogy tőlem írhatnak fölé akármilyen árat. Ha nem felel meg a pénztárcámnak, akkor tőle lehet ott bármilyen nagy összeg, akkor sem veszem meg.
Ha vki emiatt vesz vmit, akkor meg is érdemli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!