Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyit kell...

Szerintetek mennyit kell befizetnem babakotvenybe havi szinten, ha 2034/5 jár le és azt akarom elég legyen akor egy lakásra?

Figyelt kérdés

Most elég jó a kamat. havi 10 e fizetek de a kalkulátor szerint az eddigi befizetesekkel 9 millió lesz belőle addig .

De nyilván akor egy vidéki tomblakas lesz 40 50 millió?

Vagy 60 70 millio inkabb realisan ?

A lakás árának nagyobb részét legalább ki kéne termelni.

20 30 e plusz kiadást könnyen kibirok 40 50 e már necces de ha van értelme akor megeri és bevalalom.

#Babakotveny?
2023. dec. 3. 19:56
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

5# nem 10 e a nélkülözheto hanem olyan 50 60 e kb

10 e a minimális amit be kell fizetnem amúgy jogilag is mert gyamhivatal annyiban alapította meg a gyerektartast.es én ezt közvetlen babakotvenybe fizetem .

Ez nagyon hosszú sztori miért csak ennyi.

De ez csak a kötelező és ennél többet is adhatok.

Egy a lényeg jó lenne valami adni a gyereknek mert lassan úgy leszünk mint a nemesi családok akor van valamid ha örökölsz.

Csak nálunk ez nehezen járható mert nem.vagyunk rá kevesen .

Én meg olyan nővel áltam össze akinek semmilye se volt .

Saját vásárlás esélytelen de azt hittem így 13 évvel előre könnyű lesz de ezek szerint még úgy se olyan egyszerű ez a probléma.

Akkor kb a mostani ingatlan értékét kéne kitermelni hogy a kamat és az állami támogatás kivedje az inflációt ami addig lesz .

2023. dec. 4. 09:26
 22/30 anonim ***** válasza:

21: A gyerektartás az a gyerek napi szükségleteire kell, nem az a célja, hogy 18 év múlva lehessen hozzáférhető... különben a kalkulátor nem enged 30 000 Ft-nál többet babakötvényben, ezt te kell tudd, miért.

Szóval gyerektartást nem lehet babakötvénnyel abszolválni alapesetben.

Tehát ha többet akarsz neki adni, akkor 10 000 tartásdíj, vagy akár több, mert az ma egy kiránduláspénz, vagy egy kabát, vagy 1 szótár. És mellette a babakötvény, ha így nem nélkülöz a gyerek.

Nem tudjuk ugye, mennyiből élnek.

2023. dec. 4. 15:01
 23/30 A kérdező kommentje:

22# a gyerekre én többet költők jóval mint 10 e ez az összeg a gyámhatóság által előírt minimum gyerektartas.adminisztrativ hülyeség a mi esetünkben.

Igazából gyamhatosagilag a mi ügyünk nagyon bonyolult mivel én szüleim a gyamok nem az anyja .

Viszont a szüleim a szomszéd házban laknak és mi igazából együtt neveljük nincs jelentősége hogy kié a gyámsag.

Csak olyan adminisztratív téren hogy anyám tud vele intézkedni és így ök a 2 mar majdnem felnőtt tesómmal együtt 3 gyerekesek így elég jól kapnak adokedvezmenyt.

Szóval én papíron nem nevek gyereket de valójában meg igen.minden nap költők rá.

Ezzen felül nyilván akarok adni valamit ha 18 lesz nyilván kepesegeimhez merten.persze tudom fontosabb hogy most erjek élmények és hogy most éljünk,de akora is kell gondolni.

2023. dec. 4. 15:27
 24/30 anonim ***** válasza:
Jó, értem.:)
2023. dec. 4. 15:38
 25/30 A kérdező kommentje:

Most azon agyalok lehet januárban utalok neki 120 e hogy egész jövő évi kötelező be legyen fizetve és júniusban ha jól állok anyagilag meg 120 e kaphat úgy átlagban már 20 e lenne haviban.

Anyukám szerint érdemes előre utalni mert minél több van a számlán annál nagyobb a kamat és most 17% elég jó.

2023. dec. 4. 15:52
 26/30 A kérdező kommentje:

Január drága hónap lesz fizetni a hülye kötelező biztositast kocsira kb 60 70 e

Plusz akkor a gyerektartas 120 e egész évre.

Így együtt huzzos de ha van lehetőség inkább egybe fizessen az ember nincs igazam?

2023. dec. 4. 15:59
 27/30 anonim ***** válasza:
Hát akkor legyen február.
2023. dec. 4. 19:08
 28/30 A kérdező kommentje:

Néha irigylem azokat akiknek nincs kocsi és nincs gyerek .

Nyáron elrollerezgetnek télen meg megvarjak a buszt,olyan nyugodt élet lehet .

És anyagilag is simán megelnek .

Nemtudom anyagi szinten számszerűen ez mennyi lehet az én esetemben a kocsira és a gyerekre koltott osszeg de szerintem brutalis .

Szerintetek 60 80e? Plusz megmaradna?

2023. dec. 4. 19:25
 29/30 anonim ***** válasza:

Nekem nincs gyermekem, sem párom, se cigi, se pia, se drog, se kávé. Kocsi viszont van (de nem vészes a fenntartása). Rengeteget megspórolok és nyugodt életem van sok szabadidővel. Amire szeretnék költök, ha szükségem van valamire, hát megveszem. A munkatársaimon, ismerőseimen látom, hogy mennyire stresszes egy gyerek fiatalon, tiniként egyaránt... hát még több. Hát köszönöm, ebből nem kérek :D

(Szerintetek 60 80e? Plusz megmaradna?) alsó hangon, de inkább több.

2023. dec. 4. 19:40
 30/30 A kérdező kommentje:

29#Igen nagyon stresszes és nehezebb mint gondolnád nekem 22 évesen lett ráadásul férfiként és kb fogalmam se volt mit vállalok.

De viszont a nyereség is nagy szóval megvaltozol véglegesen, és eletprioritasod is. néz meg engem nincs semmim vegulis, mégis inkább a gyereknek gyűjtenek mint magamnak .

Ha biztosan tudnám hogy a gyerekem jól fog élni vállalnék bármit. Ha pl sziberiaban kéne csakanyozni 10 évig de biztosan tudnám hogy utána boldogságban és jólétben el a gyerek kérdés nélkül vállalnám.

Ha nincs gyereked akor tudom ezt nem lehet érteni.en se értetem anno.

Ez a lelki oldala az ertek most szerintem aki azt hisszi ezt pénzre lehet fordítani az bolond .

Mennyi pénzért kelnel fel 1 évig vagy több évig az éjszaka közepén síró gyerekhez?

Vagy mennyi pénzért ápolnal gyereket éjszaka mikor beteg és nyűgös?

Nincs az a pénz amiért ez megerne ez csak lelki oldalról eri meg

2023. dec. 4. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!