Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyit kell...

Szerintetek mennyit kell befizetnem babakotvenybe havi szinten, ha 2034/5 jár le és azt akarom elég legyen akor egy lakásra?

Figyelt kérdés

Most elég jó a kamat. havi 10 e fizetek de a kalkulátor szerint az eddigi befizetesekkel 9 millió lesz belőle addig .

De nyilván akor egy vidéki tomblakas lesz 40 50 millió?

Vagy 60 70 millio inkabb realisan ?

A lakás árának nagyobb részét legalább ki kéne termelni.

20 30 e plusz kiadást könnyen kibirok 40 50 e már necces de ha van értelme akor megeri és bevalalom.

#Babakotveny?
2023. dec. 3. 19:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

"havi 10 e fizetek de a kalkulátor szerint az eddigi befizetesekkel 9 millió lesz belőle addig"

Azon csodálkoznék, ha havi 10 ezres befizetésből 10 év alatt millióid lennének. Mutasd már azt a kalkulátort legyél olyan kedves!

Csak fejben számolj egy kicsit és szorozd be 120 hónappal a havi 10 ezres befizetésedet... Mega-giga kamatos kamattal sem lesz abbó 9 millió 10 év alatt...

2023. dec. 3. 20:19
 2/30 anonim ***** válasza:
62%
Sok sikert! :) :) :) :) :)
2023. dec. 3. 20:44
 3/30 A kérdező kommentje:

17% most a kamat azt állítottam be vegig (ami nyilvan az elso par evben nem.igy volt es nem biztos hogy igy lesz vegig)és elrontottam a kiirast is mert 2037/5 nem 2034/5

2019 a gyerekem

Ha 17% lenne a kamat vegig az állami támogatásokkal együtt kijon 9 300 000 Ft vegoszegnek.

2023. dec. 3. 20:45
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
És nem tudsz egyedül behelyettesíteni egy másik számot, vagy miben segíthetünk...?
2023. dec. 3. 20:51
 5/30 anonim ***** válasza:
100%

"Most elég jó a kamat. havi 10 e fizetek de a kalkulátor szerint az EDDIGI befizetesekkel 9 millió lesz belőle addig ."

Sajnos sokan nem értelmezik rendesen a feltett kérdést.

10 év alatt érdemes havi 100e-t (évi 1,2 milliót) betenni

Ez megdobná +15 millióval kb.

2023. dec. 3. 20:51
 6/30 A kérdező kommentje:

Úgy is kerdezhettem volna mennyi lesz egy lakas realis ára

Ez az infláció ha tovább megy akor 100 millió is lehet egy vidéki tomb lakás addigra 😀

Ez a brutális inflalodas fojtatodni fog? Mert ha igen akor kb értelmetlen bármilyen bankbetett és inkább veszek egy garázst/garazsokat kölcsönre az legalabb tartana az erteket

2023. dec. 3. 20:57
 7/30 A kérdező kommentje:

5# az sokkal több mint hiszed

Ha 10 évig fizetnem 100 e /hó az 12 millió.

De minden évben jön 17% kamat

Nekem a kalkulátor szerint 10 e havi befizetesre jött ki 18 év alatt 3200 000 tőke befizetes az állami támogatással együtt ami havonta 6 e maximum

És valahogy abol jött ki 9300000

Vegoszegnek.

Ha 100 e havi fizetnek és most kezdenem el akor is 50 60 milla lenne belőle szerintem

2023. dec. 3. 21:08
 8/30 anonim ***** válasza:
73%

Fejben nem tudok kamatos kamatot számolni, de teljesen mindegy is, mert k#rva nagy bohóc vagy, ha azt gondolod hogy havi 10 ezer forint félrerakosgatásából lakást lehet venni bármikor is. 10 ezer forint az 12 kg kenyér ára ma körülbelül. Aprópénz. Zsebpénz.

Egyébként meg nagyon túlgondolod ezt az egészet. Egyrészt SENKI nem fogja tudni megmondani, hogy 18 év múlva mennyi lesz egy lakás. Másrészt az is nyílvánvaló, hogy akármennyi is lesz, akkor sem fogod tudni összegyűjteni az árát. Tegyél félre amennyit csak tudsz (10 ezer mondjuk még 10 éve is komolytalan lett volna). Az a pénz nagyon jól fog jönni a gyereknek, akkor is ha egy lakás fele, negyede, önrésze, az önrész 10%-a lesz, akkor is.

2023. dec. 3. 21:26
 9/30 anonim ***** válasza:
Babakötvényből nem fogsz akkoriban lakást venni, ezt sztem biztosra veheted. Most is horror árak vannak. 10 év múlva konkrétan az átlag ember számára a megfizethetetlen kategória lesz bármilyen ingatlan. És ez nem magyar trend, a világon mindenhol ez van. Nyilván isten háta mögötti tanyákon mint ahogy most is van, akkor is lesz olcsóbb kecó, de gondolom te is egy értelmes ingatlanra gondolsz.
2023. dec. 3. 22:00
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

"Most elég jó a kamat. havi 10 e fizetek de a kalkulátor szerint az eddigi befizetesekkel 9 millió lesz belőle addig ."

Megnézném azt a kalkulátort. A mostani kiemelkedő kamat nemsokáig lesz.

18 év az 216 hónap.

Az 2 millió 160ezer befizetés. Abból nem lesz 4x annyi a kamatokkal.

Kb 4-5 millió jönne össze ha 18 éven át havi 10ezret befizetsz. Mivel nemtudjuk a pontos kamatokat, így ez csak egy durva becslés.

Az meg, hogy 18 év múlva egy most 30 milliós panel 60 vagy 120 millió lesz-e azt megint nem lehet tudni.

A fenti alapján minimum havi 150ezer kell, hogy abból talán lehessen lakást venni.

Szerintem jobban járnál, ha most megvennéd azt a lakást 20éves hitellel és addigra pont kifuttatnád. Akkor garantáltan meg lesz a lakás és így előre 20 évvel befixálod az árát.

2023. dec. 3. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!