A kamatokat is szamoljam hozza az idei ev megtakaritasaimhoz?
Az a helyzet, hogy en iden kamattal egyutt 3m500 ezer ft-ot tettem felre. De ebbol a kamat 780ezer ft.
A kamatokat en nem erzem sajat penznek, mert ugye azokert nem dolgoztam meg. Ezeket a kamatokat elozo ev es azt megelozo evben vasarol PMAP-ert kaptam.
Kamatok nelkul ez az osszeg nagyon gyenge, ugye?
En annak erzem.
32 eves vagyok.

Mihez képest? Ha milliárdos akarsz lenni, ahhoz nagyon gyenge. Ha meg éhen akarsz halni, ahhoz nagyon erős.
A kamat nem a te pénzed? Vagy most nem értem mi bajod vele.

Az embereknek két féle jövedelme lehet:
-munkajövedelem: munkáért kompenzál
-tőkejövedelem: azonnali fogyasztásról való lemondásért és kockázatvállalásért kompenzál.

Én külön oszlopban vezetem excelben a tőkét, a havi megtakarítást és a hozamokat.
Nem azért, mert nem az én pénzem, hanem mert könnyen félrevisz, ha lát az ember egy számot, hogy hú, megtakarítottunk a hónapban 400 ezret... Persze, de ez lehet már nem is olyan jó, ha abból 150 a kamat, 100 meg a családi kölcsön visszatörlesztése. Szóval az én agyamnak kell az, hogy elkülönítve lássam a kettőt és a táblázat végén szoktam szummázni, hogy akkor mennyi is az össz havi/éves gyarapodásunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!