Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit kérhetek egy baráttól...

Mennyit kérhetek egy baráttól ha elviszek neki egy ágyat a furgonommal? 40 km majd én visszajövök

Figyelt kérdés
2023. nov. 29. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit akarsz
2023. nov. 29. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Megegyezés kérdése. Ha nagyon jó barát, elviheted ingyen is, úgyis tudod, majd meghálálja valahogy.
2023. nov. 29. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire jo barat? A legjobb baratomnak ingyen is megteszem.

A tobbieknek mondjuk üzemanyag arban, vagy szimplan egy bevasalhato szívesség.

2023. nov. 29. 20:04
 4/6 krwkco ***** válasza:
100%

"Mennyit kérhetek egy baráttól ha elviszek neki egy ágyat a furgonommal? 40 km majd én visszajövök"

Pl. benzinpénzt. Az autótartással járó költségeket, amortizációt akkor is fizetned kellene, ha nem szállítanál neki. A gumikopás és hasonlók elhanyagolhatóak.

A munkaidődért meg gondolom, nem akarsz pénzt kérni. De ha igen, akkor azt is lehet. Csak az már egyre kevésbé baráti szivesség.

2023. nov. 29. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
26%
Ezért ha penzt kersz akkor te minden vagy csak barat nem. 40km 2000 forintnyi uzemanyag, ha ennyivel a baratod nem tudod kisegiteni akkor ehen is dogolhetsz akar holnap
2023. nov. 29. 20:23
 6/6 anonim ***** válasza:
70%

A benzinpénzt szerintem is nyugodtan elfogadhatod és még úgy is szívességet tettél neki. Nyilván ha ő is kisegített már sokszor ezzel-azzal és nem fogadott el pénzt akkor te se kérj vagy fogadj el.

Én úgy szoktam, hogy ha nincs terhemre a dolog és nem kerül sokba, akkor nem kérek semmit. Ha erősködik hogy de-de, akkor megmondom hogy fizesse ki az üzemanyagot, vagy ha közösen megyünk akkor a rá eső részt.

2023. nov. 29. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!