Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi szabadság jár ebben az...

Mennyi szabadság jár ebben az esetben?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, így 21 nap járna. Hétfőn és kedden 8-8, csütörtökön és pénteken 6-6 órát dolgozom, szerda szabad, fizu órabér alapján. Év végére direkt bent hagytam még 4 napot az ünnepek előtti időszakra. 3 napja jelezte a vezetés, hogy, úgy készüljek, hogy nem tudok kivenni több napot, mivel heti 4 napot dolgozom csak, így máshogy kell számolni a szabadságokat és eddig ezt rosszul csináltuk, de a részleteket átbeszéljük a következő alkalommal (most péntek).

Eddig akárhol utána olvastam, mindenhol kiemelték, hogy (esetemben) a 21 nap az fix.

Bejelentéssel, munkaszerződés hiányával eddig is voltak gondok… Egyébként sem tervezek sokáig itt maradni, de a fennmaradó időszakban sem mindegy. Eddig ebből a szempontból legalább normálisak voltak, de ez most rosszul érintett. Nem is a 4 nap az érdekes, inkább elvi kérdést csinálok belőle.

2023. nov. 28. 00:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak egy gyors kérdés, ha jól értem, heti 28 órát dolgozol. Mi van a munkaszerződésben, heti 28 óra, vagy napokra le van bontva, amit írtál, 8-8-0-6-6 óra?

Jól tudod, 21 nap, az fix, teljesen mindegy, hány órában dolgozol. Ebből ne engedj, ha át akarnak verni.

Azt mondták neked, hogy eddig rosszul csináltátok, megmondod eddig hogy csináltátok? Hogy néztek ki a szabijaid? Például elmentél nyáron szabira 1 hétre, az hogy volt?

Sajnos az egyik mondatodból (munkaszerződés, bejelentés gondok) arra következtetek, hogy bizony most is át akarnak majd verni, de ne legyen igazam! Ne hagyd magad persze!

2023. nov. 28. 07:10
 2/5 anonim ***** válasza:
21nap a te esetedben nem értelmezhető. Ezért órában kell ugyanezt számolni
2023. nov. 28. 07:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha nem vagy bejelentve, nincs munkaszerződés, akkor annyi szabadnapot ad, amennyit akar, nem véd a törvény. Ugyanúgy te is akkor mész dolgozni, amikor akarsz, semmi se korlátoz, hiszen nincs szerződés.
2023. nov. 28. 08:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Eddig úgy számoltunk, hogy ha elmentem hétfőtől péntekig, akkor -4nap szabi, fizut 28 órára kaptam. Ha csak pl péntek és hétfő volt szabi, akkor -2 nap, fizu 6+8 órára kaptam, tehát amelyik nap nem mentem, akkor az aznapi órákat fizették ki.

2023. nov. 28. 09:28
 5/5 anonim ***** válasza:
44%

napi 5,6 óra a munkaidőd, szorozd meg 21 nappal, az 117,6 óra.

Minden nap annyit írnak ki belőle, amennyi adott napon a beosztás szerinti munkaidő lenne, tehát 6 vagy 8 órát.

2023. nov. 28. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!