Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szabályos ilyen esetben a...

Szabályos ilyen esetben a kötelező szabadság?

Figyelt kérdés

A cég csapatépítőt szervez az ország másik felén - odajutás önállóan. Aki nem akar menni, annak kötelező kivennie szabit.

A legutóbbi csapatépítőjükön covidos lettem, ami 3 hét táppénzzel járt.

Ez így szabályos ebben a vírusos időszakban?

Általában évi 5-6 hasonlót szerveznek + a karácsonyi leállás, összesen nincs ennyi szabadságom az évre. Persze tudom, 7-ről én rendelkezem, de a többi elmehet ilyen értelmetlenül?

2022. febr. 19. 09:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elmehet rá, mivel ugye a munkáltató adja ki a szabadságodat.
2022. febr. 19. 10:12
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Igen, a szabadságról a munkáltató rendelkezik, kivéve az említett 7 napról, de azt is max 2 részletben veheted ki, nem 1-1 napokat. Nekünk is volt téli leállás, amikorra kötelező szabit rendeltek el. Annyi bónusz volt benne, hogy akinek nem maradt elég szabija, nem fizezés nélküli volt, hanem ajándék fizetett szabit adtak.
2022. febr. 19. 10:45
 3/6 anonim ***** válasza:
36%

Olyan helyen nem dolgoznék, ahol az odaút egyéni és ki se fizetik...

Én inkább dolgoznék, mint kötelező szabit vegyek ki.

2022. febr. 19. 11:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát igen. Én dolgozni jelentkeztem a munkahelyre, nem pedig ilyen marhaságokra járni. Az utazást talán kifizetik, ha leadom a számlát, de ott is kell aludni. Másnap hétvége, a visszautazással is elmegy a szombat.
2022. febr. 19. 11:32
 5/6 A kérdező kommentje:
2. A téli szabadsággal semmi bajom, hisz karácsonykor amúgy is mindig szabin vagyok. Az ostoba csapatépítőkre elcseszett 1-1 napokkal van gondom. Hisz ha nyáron kiveszem a 7 napomat nyaralásra, és mondjuk valamikor az évben el kellene mennem mondjuk 1-1 nap orvosi vizsgálatra vagy bármi elintéznivalóm lenne, akkor nem marad szabim.
2022. febr. 19. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:
41%

Jó nagy szarrágó alapból az a cég, amelyik nem munkanapként tartja számon az egész napos csapatépítőt.

Nem tudom mennyire engedheted meg magadnak, hogy bátor legyél, de kiíratnám magamat táppénzre és így megmarad a szabadságot, plusz csapatépítőre sem kell menni bohóckodni.

2022. febr. 19. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!