Páromnak napi 16 órát kell dolgoznia.2 nap meló,2 nap szabad. Szabadságot nem tud kivenni, vagyis ha nem megy 1 hétig dolgozni, akkor azt az 1 hetet egyben le kell dolgoznia. Szabályos ez?
Figyelt kérdés
Ketten vannak a munkakörében, egymást váltják. Amikor szültem, nem kapta meg az elvileg Neki járó 5 nap szabadságot erre az esetre. Papíron azonban kiírják Neki a szabikat, napi óraszáma nem 16 óra, hanem 8.
Miként lehetne fellépni ez ellen? Sem továbbképzést nem tud így elvégezni, sem a műtétjére elmenni,amit már évek óta halaszt. Valami okosságot szeretnék tenni, mert igazságtalannak érzem az egész helyzetet, de féltem a párom munkahelyét is. 13 éve van ott.
2009. szept. 26. 15:15
1/3 anonim válasza:
Sajnos ebben csak egy jó munkajogász tud segíteni. Teljesen szabálytalanul járnak el a pároddal szemben. Mondanám, hogy forduljatok munkaügyi bírósághoz, de akkor valószínűleg rögtön elveszítené a párod az állását. Illetve ajánlom figyelmedbe a Munka Törvénykönyvét, azt is bogarászhatod, hogy legalább alapszinten képben legyetek a jogaitokkal.
2/3 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy teljesen jogtalan az egész, csak már gondolkodom valami okosságon,mert kezd "betelni a pohár". De fogalmam sincs,hogy hova fordulhatnék, nem tudom milyen módon tudnék valami olyan hatást elérni,hogy a páromnak végre valami pozitívuma legyen.
2009. szept. 26. 16:07
3/3 anonim válasza:
Sajnos nem sok mindent lehet tenni, anélkül, hogy borítanád a bilit. A munkáltatónak láthatóan nagyon is megfelel ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!