Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem vaterázik senki?

Miért nem vaterázik senki?

Figyelt kérdés
Nem használom csak nem értem, 10-20 éve mindenki itt vásárolt a neten
2023. nov. 18. 12:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%
Mert azóta vannak jobb felületek.
2023. nov. 18. 12:54
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

"Mert azóta vannak jobb felületek."

Nincsenek. Amik vannak, azok messze nem jobbak.

A vatera 2009-ben rontotta el a storyt, amikor bevezette a feltöltési díjat (addig csak az eladások után járó jutalékot kellett fizetniük az eladóknak). Az akkori több mint hárommilliós termékszám négyszázezerre esett vissza egyik pillanatról a másikra.

Mivel az eladók gyakran vásárlók is voltak egyben, ez a felhasználók jelentős részének kihullását eredményezte. Így már nem érte meg fotózgatni meg nyűglődni az átadásokkal meg a csomagolással, postával stb.

Én akkor is vateráztam, meg ma is. Akkoriban volt napi 3-4 eladásom (ebből a bevételből akkoriban meg lehetett élni), ma 2-3 havonta egy.

Időközben a vatera az így kiesett bevétel miatt elkezdte webáruházak kínálatát integrálni a kínálatba (teleszemetelve azt kategóriaidegen, magasan túlárazott ipari gépekkel és minden olyannal, amiből nincsenek eladások), így a korábbi termékszám visszajött, csak épp elveszítette a vatera azt a szerepét, amiért létrejött.

Mára a gyűjtők is inkább külföldi, tematikus oldalakon próbálkoznak adni-venni.

2023. nov. 18. 13:15
 3/13 anonim ***** válasza:
6%
Én még mindig használom.
2023. nov. 18. 13:39
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
2: jobb alatt pl éppen azt értem, hogy mondjuk nem kell fizetni azért, hogy árulja ott az ember a cuccát. Nem is értem, hogy az eladós fb-csoportok meg a marketplace korában, amik teljesen ingyenesek, ezt hogy gondolják.
2023. nov. 18. 14:44
 5/13 anonim ***** válasza:
7%
"nem vaterázik senki" én beírom, hogy én igen.. erre valamelyik nyomorék leszavaz :D Gyakori... én így szeretlek.
2023. nov. 18. 14:49
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
Nincs az embereknek pénze vásárolni + még a vatera 7% lehúz magának az eladások után az eladótól és ha nem fizetsz küldik a behajtókat.
2023. nov. 18. 18:20
 7/13 A kérdező kommentje:
7%??? Atyaég.
2023. nov. 18. 19:08
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

Elnézést 6,9%

Sikeres értékesítés utáni jutalékok (BRUTTÓ), melyet az eladó fizet:

Egységesen 6,9%

2023. nov. 18. 23:11
 9/13 anonim ***** válasza:
73%
minden 100 ezer ft után 6900 ft megy nekik.
2023. nov. 18. 23:18
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem csoda hogy senki nem használja.
2023. nov. 18. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!