Használt áruknál mi értelme van annak, hogyha nem veszi meg senki a terméket, akkor felviszik az árát?
Galeria Savarián szoktam nézelődni, egyre gyakrabban futok bele ebbe a jelenségbe.
Van pár dolog, amit bekövettem és így látom, hogy senki se akarja megvenni a terméket, ezért feljebb viszik az árat. Nekem az lenne a logikus, hogy csökkent inkább az áron. Vagy azért vinné legalább fel, hogy utána beállíthassa az akció gombot és ugyanazt az árat írja akciós árnak, ami eddig volt, de ezt nem csinálják.
Egyetértek, emiatt nem mindegy milyen áruról van szó, milyen az árrugalmassága, valamint hogy az eladó mennyire van “nyomás alatt”, hogy eladja az eszközt elszenvedve a likviditási diszkontot.
Hogyha az eladó nem szorul rá az eladásra, és arra számít, hogy előbb-utóbb mindenképp elkel a cucc, akkor érdemes kockáztatnia az áremeléssel.
Plusz sok esetben ez egyfajta pszichológiai ösztönzés a vevőknek: megveszed ma, vagy vársz amíg még drágább lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!