Szerintetek mennyi nettóból tud megélni egy ember egyedül?
Te miért megint velem foglalkozol Bubuka?
Még olvasni sem tudsz, vagy értelmezni azt amit olvasol?
Mert én pont azt a 300-at saccoltam. Abból lehet ruházkodni, tartalékot képezni, fizetni a rezsit és nem mindenből a legolcsóbbat, legsz.rabbat venni.
"Örökölni egy egészet? Max egy harmadot."
Vannak egykék is. Én sem örököltem, de nem mindenki nagy családban nő fel, ahol osztozni kell a többi gyerekkel. Te meg általánosságban kérdeztél.
Egyébként nekem például nincs gyerekem, nem tervezek, de a testvérem most fog nősülni, nekik valószínűleg lesznek gyerekeik, és tőlem ők majd örökölhetnek a törvényes öröklési rend szerint a testvéremen keresztül.
A fix költségektől függ, mennyiből tud valaki megélni. Nem ugyanaz, ha valakinek van egy tehermentes ingatlana, mint hogyha albérletet fizet, albérlet esetén az sem mindegy, hogy hol van az albérlet, város, falu, főváros, mennyire központi rész, milyen környék, az ingatlan típusától függően is mások a költségek, nem ugyanaz egy távhős másfél szobás lakás, mint egy kádár kocka. A legtöbben az étkezésen tudnak spórolni, de ha valakinek speciális étrend kell, valami ételallergia, cukorbetegség miatt például, az már megdobhatja a költséget. Közlekedési költség sem mindegy, hogy hol, Budapesten az éves bérlet az egyik leggazdaságosabb, esetleg kerékpár, akár saját, akár közösségi használatú, de vannak térségek az országban, ahol autó nélkül meg vagy lőve, mert nagyok a távolságok, és rossz a tömegközlekedés.
Egyébként én nettó 300 körülre lőném be az átlagot, de a fentiektől függően ez lefelé és fölfelé is változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!