Szerintetek mennyi nettóból tud megélni egy ember egyedül?
Miért olyan sok? Mennyi ebből a kaja?
"A 47 ezer az akkori minimál bér felének nettója volt, azaz a minimálbér felét kapja egy közfoglalkozotatott.
Vagy is nem csak segély amit csak úgy kap, hanem napi 8 órában az állam dolgoztatja érte, a minimálbér feléért."
Ne is tetsszen ez a felállás! El lehet menni dolgozni, ha nem tetszik a felállás. Nagyon jól tette a kormány, hogy nem a napi 8 óra kötött foglalkozást tette alku tárgyává.
Van saját ingatlanom.
Mivel egy eleve jó állapotú ingatlant vettem meg, így sokáig nem kellett rá költeni. Most csináltam egy fűtés korszerűsítést, de ezt is csak azért mert hosszú távon vissza hozza a pénzt, és volt rá támogatásom is.
"El lehet menni dolgozni, ha nem tetszik a felállás."
Lehetne rendes bért is adni állami oldalról...
ÉS ellehet menni dolgozni, ha van hova, mert bizony sok települést teljesen leépítettek.
pl. ahol én élek, itt is a helyi multi buszoztatja minimálbérért a munkásokat.
Ebből lejön a kötelező céges busz bérlet (20 ezer) mivel tömegközlekedés már épp csak van.
Autóval pedig 30km napi 2x nem kifizetődő.
Plusz munkaerő kölcsönzőn keresztül vannak, így még ott is leszednek százalékot.
olyan nettó 160~170 közt kapnak készhez 3 műszakba.
Attól függ hol élsz.
Ha Pesten akkor minimum 350 kell.
Ha saját lakásod van és nincs rajta törlesztés, akkor úgy 300 ezerre szükséged lesz.
És némi időre és szerencsére, hogy pár havi tartalékot tudj képezni, hogy a javíttatások és a ruházkodás ne okozzon gondot.
"2: azért tizenvalahányéves számokkal ne dobálózzunk 2023-ban."
A Fidesz 13 év korlátlan hatalom után még mindig Gyurcsányra mutogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!