Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik ingatlankiadásból (is)...

Akik ingatlankiadásból (is) szereznek jövedelmet: hogyan válaszjátok ki a bérlőt?

Figyelt kérdés

Mik a főbb szempontok? Ki az, akinek sose adnátok ki? Milyen árulkodó jelek, infók vannak, amire gigyelsz?

Volt már problémás bérlőd, hogyan tetted ki?

2023. okt. 15. 18:38
1 2
 1/16 anonim válasza:
65%
Indiai, afrikai nem jöhet. Ez már félsiker.
2023. okt. 15. 18:39
 2/16 anonim ***** válasza:
75%
Minarik martonnak van videoja a temaban, az o tanacsait kovetem evek ota. Sose volt semmi gondom
2023. okt. 15. 18:52
 3/16 anonim ***** válasza:
25%
Számlát ne kérjen, ne legyen c-type, állat, gyerek nem jöhet.
2023. okt. 15. 19:17
 4/16 anonim ***** válasza:
75%

Sok év alatt egyszer volt problémás bérlő pontosabban kétszer. Mindkettő az elvek megszegése miatt. Gyerekes családot fogadtunk. Nagyon nagy hiba volt, mert hamarosan lett kutya és nem lett fizetés. Könnyen elmentek mikor már 4 hónapja nem fizettek. Azóta se.

Volt egy másik, aki egyedül volt és normálisnak tűnt, de egy munkakerülő alkesz volt. Tőle sem volt nehéz megszabadulni.

Kutyát, gyereket nem. Furcsa embereket nem. Kauciót két hónapra kifizetni, lakbért+rezsit hó elején előre. Ezek a szabályok kb elegendőek.

2023. okt. 15. 19:26
 5/16 anonim ***** válasza:
50%

2 havi kaució + első havi lakbér beköltözéskor. Ebből nem engedek soha, senkinek, mert aki már ezt sem tudja kifizetni azzal 10000%, hogy később gond lesz.

Ezen kívül c típusú honfitárs sem. Sajnálom a normálisakat, akik emiatt megszívják, de ez van.

Mivel kis lakásokat adunk ki (egy hálószoba) így családosok sem. Akko sem, ha ők megoldják. Akkor sem ha majd a nappaliban alszik. Magyarul soha.

Végül pedig soha nem adom ki az első jelentkezőnek a lakást, amíg legalább 3-an nem nézték meg. Addig mindig azt mondom, hogy már megígértem, hogy megmutatom és nem csinálok s3gget a számból. Ezt az értelmesebbje megérti, a nem értelmesebbel meg nem akarok foglalkozni. Igy mindig tudok választani végül a bérlőjelöltek közül.

Ezek a fő szabályok, a többi már emberismeret. Eljönnek, megnézik, beszélgetek velük, a legtöbb ember 5 perc "baráti" beszélgetés utána felenged és megtudod, hogy milyen a valóságban, nem tudják titkolni a személyiségüket. Akkor pedig már lehet szóba hozni olyan dolgokat, amikkel fontos információkat árulnak el (milyen a munkabeosztása pl - ebből tudod mit dolgozik, stb..) Aki meg ez után is csak "színészkedik" azt felismerem és nem adom ki neki a lakást, mert a rizikó nem ér nekem annyit.

Lekopogom, még nem nyúltunk mellé eddig senkivel sem.

2023. okt. 15. 19:49
 6/16 anonim válasza:
5%
Akik kiadnak lakást! Ugye tudjátok hogy gazemberek vagytok? Más nyomorából hízik a bankszámla.
2023. okt. 15. 19:59
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

6

Téged sem az eszedért szeretnek, igaz-e?

2023. okt. 15. 20:09
 8/16 anonim ***** válasza:
81%

"Akik kiadnak lakást! Ugye tudjátok hogy gazemberek vagytok? Más nyomorából hízik a bankszámla."

Van ám munkászszálló meg társbérlet is, nem kötelező ám az önálló albérlet!

De akár egy lakókocsiba is lehet lakni..

2023. okt. 15. 21:52
 9/16 anonim ***** válasza:
16%

"Ezek a fő szabályok, a többi már emberismeret. Eljönnek, megnézik, beszélgetek velük, a legtöbb ember 5 perc "baráti" beszélgetés utána felenged és megtudod, hogy milyen a valóságban, nem tudják titkolni a személyiségüket. Akkor pedig már lehet szóba hozni olyan dolgokat, amikkel fontos információkat árulnak el (milyen a munkabeosztása pl - ebből tudod mit dolgozik, stb..) Aki meg ez után is csak "színészkedik" azt felismerem és nem adom ki neki a lakást, mert a rizikó nem ér nekem annyit."

Teljesen egyetértek, hasonlóan működik nálam is.

Én már annak sem adom ki a lakást, aki a megtekintéskor rákönyököl a bútorra és úgy beszélget velem, vagy anélkül leül, hogy hellyel kínálnám. Ha jön kisgyerek velük, elkezd szaladgálni a lakásban és nem szól rá a szülő, annak sem adom ki. Aki elkezd alkudozni, annak sem adom ki.

Ezek mind kockázati tényezők. Vagy azért, mert neveletlenek, vagy azért, mert az értékrendjük nincs a helyén, vagy azért, mert a más vagyontárgyát nem becsülnék eléggé.

Kijelenthetem, hogy 90 %-ban megérzés alapján választok bérlőt. Volt olyan bérlőm, aki tudatlanságból okozott kárt. Kiköltözéskor megfizetettem vele. Azóta is jóban vagyunk, tartjuk a kapcsolatot. Vele kapcsolatban is jók voltak a megérzéseim, hogy lehet normálisan megbeszélni dolgokat, ha gond adódna.

Most egy fiatal srác lakja a lakást, voltak fenntartásaim vele kapcsolatban, de még mindig inkább őt válaszottam, mint a többi jelöltet. Mondtam is a férjemnek, hogy nem sokáig fog itt lakni, érzek benne valamit, ami nem kerek, de nem tudom megfogalmazni, viszont a lakbér fizetést nem érzem veszélyben nála. A napokban fel is mondta a bérleményt úgy, hogy mindent kifizetett előre. Tehát ez a megérzés is bejött...

"Más nyomorából hízik a bankszámla.""

Aki nyomorog, az nem tud ingatlant bérelni. Ez egy befektetés a bérbeadóknak, nem szociális intézmény. Nyilván hasznot vár érte, nem szentté avatást. Ebből kifolyólag az eszmefuttatásod hibás.

Tegyél érte, hogy neked is legyen, ne pedig irigykedj. Én is tettem érte, még csak esélyt sem láttam arra, hogy valaha a szülői házból el fogod tudni költözni. Aztán mégis. Tudod, hogy' sikerült? Tettem érte...

2023. okt. 16. 05:06
 10/16 anonim ***** válasza:
9%

... még valami, ami fontos lehet:

Én mindegyik leendő költőzővel találkozni akarok. Kivétel nélkül. Volt rá példa, hogy a feleség szimpatikus volt (nagyon), a férjet viszont problémásnak találtam. Mivel lecsengett, hogy a pasi a domináns a kapcsolatban (tehát a problémaforrás), ezért nem őket választottam.

2023. okt. 16. 05:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!