Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érdekel a gazdaság, a pénzügy,...

Érdekel a gazdaság, a pénzügy, de hogyan kezdjek bele az átképzésembe?

Figyelt kérdés

Egyetemen gazdaságinformatikát tanultam, de végül inkább informatikai irányba mentem el. Ebben egy kicsit kiégtem így 10 év után, úgyhogy gondolkodok váltáson. Szívesen tanulnék pénzügyet, alap szinten követem és érdekelnek is a befektetések, a részvények. Egyszóval valamilyen gazdasági, brókeri irányba szívesen elmennék.

Hogyan kellene az egészbe belevágnom? Érnek valamit ezek a féléves/éves kurzusok, vagy autodidakta módon kellene átképeznem magam? Tudtok ajánlani könyveket, vagy bármi tanácsot, ami hasznos lehet számomra? Köszönöm előre is!

2023. okt. 7. 18:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

"Egyszóval valamilyen gazdasági, brókeri irányba szívesen elmennék."

Épp csak a célodat felejtetted ki, szóval mi a célod ezzel? Befektetni akarsz megtanulni, trédelni, kereskedni, vagy egy új szakmát szeretnél és abban akarsz dolgozni?

2023. okt. 7. 20:48
 2/15 A kérdező kommentje:

Bocsánat, azt hittem egyértelmű volt abból a mondatomból, hogy kiégtem a mostani helyemen és informatikából ebbe az irányba szeretnék munkát váltani.

Természetesen emellett a befektetés is cél lesz, de elsődleges mégiscsak az, hogy beletanuljak és ilyen irányba tudjak elhelyezkedni. Őszintén egyetemet nem szívesen kezdenék újra, úgyhogy maximum valamilyen rövidebb képzés jöhet szóba. Viszont nem tudom ezek mennyire komolyak, vagy csak a pénzre hajtanak, mindenkit átengednek, így kb. értelmét is veszti az egész iskola. LinkedIn learning képzéseket természetesen nézegetem, illetve megnézem könyv kínálatban milyen lehetőségek vannak még.

2023. okt. 7. 22:56
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
Milyen nyelveken beszélsz, írsz, olvasol a magyar mellett?
2023. okt. 8. 00:43
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

2: hat ha neked ezt meg kell kérdened akkor nem vagy a szakmába való.(de spojler: igen, mint a pénzlehúzásra megy)

Amúgy meg minek akarsz te elhelyezkedni? Egyetem nélkül senki nem fogja rádbizni a pénzét, de jo eséllyel még azzal sem. EZ nem úgy megy hogy te megnézel 2 yt vieot azt bekopogtatsz a jpmorgenhez, hogy akkor te majd csinálod nekik a pénzt (lol)

2023. okt. 8. 01:42
 5/15 anonim ***** válasza:
50%

Komoly állásba csakis diplomával és gyakorlattal tudsz elhelyezkedni.

Inkább IT vonalon kellene továbbképezned magadat, sokkal racionálisabb lépés lenne...

2023. okt. 8. 02:20
 6/15 A kérdező kommentje:

#3: Egyedül angolul. Németet is tanultam 4 évig, de nem használom, így teljesen megkopott a tudásom.

#4: Valahol el kell kezdeni, és mivel nem ismerem ezeket az iskolákat, muszáj vagyok ilyen helyeken érdeklődni, ahol nálam tapasztaltabbak vannak. Nem tudom, hogy ebben mi a meglepő számodra. Legalább nem a babérjaimon üldögélek, és várom a nyugdíjas éveket, hanem próbálok tenni a jövőmért.

Nem 2 yt videóval akarom megváltani a világot. Ezért kérdeztem, hogy milyen képzéseket ajánlotok. IT szakmában értékelik az autodidakta módot is, és a korábbi munkatapasztalatot. Ott pl. sokkal többet számít ez, mint a papír. Én sem egyből CFO akarok lenni, egy junior pénzügyi állással teljesen megelégednék első körben.

#5: Azért azt ne felejtsük el, hogy a gazdinfoval én rengeteg gazdasági tárgyon is túl vagyok. Vannak szaktársak, akik egyetem után rögtön ebbe az irányba mentek el, és értékelték a munkahelyen ezt a diplomát/tudást is. Nem mondom, hogy elsőre menne egy teljes könyvelés például, de azért teljesen vakon sem vagyok ezekben a témákban.

Mindenesetre köszönöm a hozzászólásokat!

2023. okt. 8. 13:18
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A bankárképző tanfolyamai között nézzél szét szerintem.

Meg régebben volt olyan, hogy diploma után elmentél egy másik egyetemre 2 éves szakokleveles képzésre. Pl. közgazdászok az elte jogi karán 2 év alatt jogi szakokleveles közgazdász diplomát szerezhettek, nyilván nem ért fel az 5 éves jogi egyetemi képzéssel, de valami rálátást biztosított mégis a jogi területre nekik.

Talán manapság is vannak hasonlók.

2023. okt. 8. 13:51
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Bankoknál rendszerint úgy működik a dolog, hogy akár érettségivel is felvesznek, de eleinte alacsony szintű munkát bíznak csak rád, szar fizetésért. Később érdeklődésedtől és teljesítményedtől függően továbbképeznek, így 5-10 év múlva már lehetsz befektetési tanácsadó.

Illúziód viszont ne legyen, elsősorban a bank lehúzós alapjaid kell megismerned és rátukmánlni tanulatlan embereknek és hazudni, érteni nem feltétlenül fogsz a befektetésekhez, csak ha szabadidődben is foglalkozol vele.

2023. okt. 8. 15:35
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Hát haver nem brókerként fogsz nyugdíjba menni megsúgom.

Az a gond hogy nagyon tejfeles szájú vagy, ez meglátszik. Ez nem egy olyan szakma amit tanítani lehet. Csak gondolkodj kicsit. Ha azok az emberek tényleg meg tudják tanítani, hogy hogyan tudsz pénzt csinálni a tőzsdén, akkor miért fizetős tananyagot árulnak, ahelyett, hogy a saját taktikájukat alkalmazva gazdagok lennének?

Az it-ban meg azért nem nézik a papírt, mert a programozás oktatás csapnivaló Magyarországon és az összes egyetem használhatatlan tudást ad. És amúgy ott se az autodidakta tanulást értékelik hanem a tudást. Pont senkit se érdekel honnan értesz hozzá, nincs semmi extra értéke annak aki otthon yt videókból tanulta meg ahhoz képest aki a szomszéd pistikétöl tanulta meg.

Az meg, hogy jobb-e mintha a babérjaidon ülsz, illetve hogy a jövődet építgeted, az nem tudom megvan-e hogy a tőzsdén (meg amúgy az összes komolyabb befektetésen) bukni is lehet. Sőt konkrétan az emberek ~80%a bukik rajta, szal statisztikailag jelenleg nagyobb az esélyed arra, hogy jelenleg pont az ellenkezőjét csinálod, azaz a jövődet leépíted. Nem mondom azt, hogy nem lehetsz sikeres benne, de a számok nem a te oldaladon vannak.

2023. okt. 8. 15:53
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondta, hogy tőzsdézni akar. Új szakmát akar gazdasági vonalon továbbképezve magát.
2023. okt. 8. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!