Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sok penzt keresok hogyan...

Sok penzt keresok hogyan gondolkoztok?

Figyelt kérdés

Akkor kell felretenni, amikor van lehetoseg?

Vagy pedig, egyszer elunnk es megengedunk magunknak sok mindent?

Melyik a helyes? Elore gondolkodni, vagy a manak elni?

2023. okt. 1. 16:48
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Meg kell találni az egészséges egyensúlyt, élni is kell, de nem szabad felélni minden jövedelmet.
2023. okt. 1. 16:54
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
A sok penzt keresok megengedhetnek maguknak sokmindent es emellett felre is tudnak tenni, nem kell valasztani a ketto kozott.
2023. okt. 1. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Semmi ertelme kevesbol takarekoskodni, inkabb abba fektess energiat hogyan duplazd, triplazd meg a fizetesed par even belul
2023. okt. 1. 17:18
 4/9 anonim ***** válasza:
70%

Tisztázzuk a kérdés alapját: Mit jelent a sok pénzt keresők fogalma?

- az átlagbért keresők?

- átlagbér kétszerese?

- átlagbér tízszerese?

Csak az a két lehetőség van, hogy mindent félreteszel és kuporogsz, hogy dagadjon a számlád, és a másik lehetőség az, hogy jól élsz és mindent felélsz?

Nincs a kettő közt köztes lehetőség?

Én magamat nem gondolom a sok pénzt keresők kategóriába, de az átlagnál talán jobban megfizetnek a munkahelyen is, és a vállalkozásaim is szépen hoznak.

Nekem van 4 számlám:

- egyiken a következő lakásra gyűjtök,ha jobb lesz a kamatkörnyezet, a kezdőrészlet már ott van a számlán

- van egy tartalék számla. Ha beütne valami, kapok egy bírságot, kirúgnak az állásomból, akkor tudok innen élni. Itt kb 10 havi megélhetésre való pénz van

- van egy főszámla amit használok hétköznapokon

- van egy alszámla amin dedikáltan a vállalkozás pénzmozgásai futnak

Amíg tudom, hogy mindegyik számlán van elég pénz, és a megtakarítási számlát tudom hizlalni, addig nem érdekel, hogy a jobb minőségű zsemlét veszem meg a legolcsóbb helyett.

2023. okt. 1. 17:24
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Mindig félre kell tenni. Ezt még akkor megtanultam, amikor kb minimálbért kerestem.
2023. okt. 1. 17:31
 6/9 anonim ***** válasza:
62%

Az elmúlt 3 évben (és várhatóan idén is, talán picit kevesebb) konzisztensen 13.5-14M körül volt a nettó bevételem/keresetem.

Az első évben még a lakásommal kapcsolatos hitelt törlesztettem vissza, meg felújítottam, ezért kb. év végére nullás voltam.

Második évben kb. 6.5M-t költöttem, ebből 2M felújításra ment el, többi normál élet és kisebb nyaralások. 7M ment megtakarításra.

Harmadik évben kb. 5.5M-t költöttem, egy komolyabb nyaralással, ruhatár cserével. 6M ment megtakarításra.

Idén egy komolyabb két hónapos utazást csináltam (2M), és normál élet, várhatóan szintén 5-6M között lesz a költés, és 7M körül a megtakarítás.

34F

2023. okt. 1. 17:42
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem tartom magam sokat keresőnek, viszont ha sokat keresnék se változtatnék sokat az életmódomon. Amire szükségem van megveszem, amire nincs, azt nem. Mindent ami megmarad, befektetem. Nem tartom jó ötletnek elszórni az összes pénzt, mert akkor sose lesz saját házad, biztonságod probléma esetén és ha hirtelen keresőképtelenné válsz, adódik valamilyen probléma, akkor az utcára kerülsz és lecsúszol.
2023. okt. 1. 17:57
 8/9 anonim ***** válasza:
2023. okt. 1. 19:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Először is felhalmozol annyit, hogy 6 hónapig a mostani szinvonalon megélj, és még 2 évig tudd fizetni a hiteledet, ha van. Vagy betörlesztesz mindent, ez a jobbik eset, és akkor csak a 6 hónapos szabály van. Ezután a többit vagy feléled, vagy gyűjtöd valamire, ahogy helyesnek érzed.
2023. okt. 12. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!