Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kell munkanélküliért...

Hogyan kell munkanélküliért folyamodni?

Figyelt kérdés

35 vagyok,az életben nem voltam még.Viszont kilépő papírom csak az utolsó 2 hónapos munkaviszonyomról van,amúgy bejelentett évem van legalább 15

Tényleg elég csak a lakóhely szerinti hivatalba ezt bevinni,(az utolsó kilépőt)és ott utána néznek a munkás éveknek?

2023. szept. 28. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Az szamit hogy az elmult 3evben hany ledolgozott napod volt. Legalabb 360nak kell lennie.
2023. szept. 28. 18:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Tehát elég az utsó kilépő papírt vinni?És csak bejelentett lakóhely szerinti m.központba lehet menni?Köszi a választ.
2023. szept. 28. 19:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen es nem tudom. Szerintem nem.
2023. szept. 28. 19:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Kilépő papírt csak az utolsót tudod vinni. Azért nincs meg a többi, mert mikor új helyen kezdesz, bekérik az előző kilépő papírok egy részét. Mikor én néhány éve intéztem, akkor csak a lakcím szerinti kirendeltségen lehetett intézni.
2023. szept. 28. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:

1 lépés, mielőbb regisztráltatod magad a munkaügyi hivatalba, mivel onnan számítódik majd a juttatás folyósítása ÁJ (Álláskeresési Járadék).

2 lépés, ott el fogják mondani, de mindenképpen az utolsó 3 évedet kell igazolnod és minden munkaviszonyos kilépő papírodat kérni fognak.

Nem értem mit ír az utolsó, miért kérné be egy munkahely az előző munkahely papírjait? Mi közük hozzá, mivel semmilyen jogviszony nem is volt köztük.

Neked kell igazolnod az elmúlt három évet, hogy mennyi napod volt munkával töltve. Minden kilépő papírt vinned kell ha más nem utólag. De első körben a regisztráció fontos még ha semmilyen igazolást nem viszel, akkor is.

2023. szept. 29. 03:39
 6/6 anonim ***** válasza:

" Azért nincs meg a többi, mert mikor új helyen kezdesz, bekérik az előző kilépő papírok egy részét."

A munkaviszony megszűnésekor a munkáltatói igazolást 3 példányban kell kiállítani, ezt sok munkáltató nem tudja. 1 példány marad náluk, 1 példányt megőriz a dolgozó a nyugdíjazásig, 1 példány megy a következő munkáltatónak.

Egyébként az álláskeresési járadékhoz külön állítanak ki igazolást a munkaviszony megszűnésekor. Ezt az igazolást sehova nem kell leadni (új munkahelyre sem), kizárólag az ellátást folyósító szervnek, ha álláskeresési járadékot igényel valaki.

Ezeket az igazolásokat kéne megkeresnie az utolsó 3 évből a kérdezőnek. Kevés lesz az utolsó munkahelyi igazolás hozzá. Ha nincs meg, akkor kérni kell róla másolatot a volt munkahelyekről.

"És csak bejelentett lakóhely szerinti m.központba lehet menni?"

Igen. Ha van lakóhelyed és tartózkodási helyed is bejelentve, akkor te döntöd el, hogy melyik cím szerint illetékes munkaügyi központban igényeled meg az ellátást.

2023. szept. 29. 04:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!