Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hosszabb munkanélküliség után...

Hosszabb munkanélküliség után újra munka?

Figyelt kérdés
39 éves vagyok, 18 éves korom óta dolgozok, soha egy napot sem voltam munkanélküli. Idén májusban megszűnt a munkahelyem, kaptam egy sok milliós végkielégítést és több hónap felmondási időt. A felmondási idő augusztus elején járt le, álláskeresési járadékot igényeltem, november elejéig kapom. Mellette szánom bánom de május óta járok feketén dolgozni haverommal, ő ev., havi nettó 450-500 megvan nála. Ősztől el akartam újra helyezkedni normálisan helyen, de a feleségemmel ugyanaz megesett mint velem, létszámleépítés, végkielégítés stb, de ő nem megy állaskeresésire mert azonnal talált új állást pár napon belül, ott kezdett, elég jól is keres. Viszont 3 hónap próbaideje van, azt mondták 3-6 hónap a betanulás, utána dolgozhat itthonról. Emiatt nem akarja hogy én most elhelyezkedjek, mert van egy ovis gyerekünk, lesznek az ovi szünetek, jön megint a betegeskedés, ő nem akar itthon maradni addig vele egy napot sem, amíg be kell járnia, mert nem akarja elveszteni ezt az állást. Én meg annyit megyek haverommal amennyit akarok, így nekem könnyebb itthon lenni. De ha tavasszal új munkát keresek mit mondok, mit csináltam közel 1 évig?? Milyen papírokat adok le? Azokat amiket most májusban kaptam a régi munkahelyemről? TB-t az álláskeresési járadék lejáratát követő 45 nap után kell magamnak fizetni?
2023. aug. 23. 10:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

" De ha tavasszal új munkát keresek mit mondok, mit csináltam közel 1 évig??"

Fogalmam nincsen, találjál ki valamit, pl. ilyen, hogy szabadúszó tanácsadás vagy hasonló. Nem tudom, milyen helyre pozira páláyzól, attól függ.

Nekem simán bevették a szabadúszó szöveget egy fél éves "kényszerszabira".

2023. aug. 23. 11:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Menj el te gyesre. Az nem megoldás? Legalábbis azt írd be hogy a gyerekre kellett vigyázni mert a nejed dolgozik. Semmi rossz nincs ebben. Vannak családok ahol egy fizuból is elvannak.
2023. aug. 23. 12:19
 3/5 A kérdező kommentje:

5 éves, kicsit furán hangzik

De végülis azt mondhatom hogy sokat volt beteg a gyerek és pár hónapig emiatt otthon voltam

2023. aug. 23. 12:44
 4/5 anonim válasza:
100%
Épitkeztél, családdal időt töltöttél..
2023. aug. 23. 18:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, bár lehet, hogy furcsán hangzik.. Mondd el az igazat. Amit itt leírtál, az teljesen normális dolog, ráadásúl a leírásod alapján szorgalmasak vagytok mind a ketten. Ezt kellene szégyellni?
2023. aug. 23. 20:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!