Ki lehet valahogy szàmolni, hogy mennyi munkanélkülit
kapnék?
Figyelt kérdés
munkahelyet tervezek vàltani, és ha màr vàltok, akkor ki szeretnèm venni a munkanélküli segélyt egyben. még soha nem voltam munkanélkülin, így nem tudom hogyan működik. 2 éve dolgozom, az első évben eléggé szar fizetéseim voltak, àtlagban 200-220 ezer. mióta van a 25 év alatti szja mentesség, azóta 250 alatt nem kaptam, azóta az àtlag 350-400 ezer, és 3 hónapja 450-490 között. mi alapjàn van a kiszàmîtás? az a pénz alapján amit utal a munkáltató, vagy a bejelentett bruttó bér alapján?
2023. szept. 23. 11:28
1/6 anonim válasza:
Probaltal mar rakeresni Google-on?
2023. szept. 23. 11:48
2/6 anonim válasza:
A bruttó alapján számolnak, az elmúlt 4 negyedév átlagát nézik. Ennek a 60%-át (max a minimálbér) veszik, amiből 25%-ot vonnak. Ha 2 éve dolgozol, akkor kb 73 napig kapnád, és ha ez az idő letelt, de közben elkezdesz dolgozni, akkor kérheted a fennmaradó összeg 80%-át.
De az egyesnek igaza van, Google első találat.
2023. szept. 23. 12:43
3/6 A kérdező kommentje:
2-es, nyílvàn megnèztem a neten is, de más ha valaki jàrtas ebben, és elmagyarázza… mert vannak dolgok amikre nem találtam választ. pl az egyik az, hogy 25 èv alatti vagyok szja mentes, a másik az, hogy nekem a bruttó alapbérem 350 ezer, és arra jönnek rá a műszakpótlékok, hétvègi pótlékok, ünnep pótlékok, stb, és îgy a bruttó fizetésem 550-600 ezer körül szokott lenni. és ilyenkor az én esetemben a 350 ezret veszik alapul, vagy a hóvègi bruttó fizetést ami a pótlékokkal együtt értendő?
2023. szept. 23. 13:55
4/6 anonim válasza:
A teljes fizetesedet alapul veszik, de mivel az allaskeresesi jaradek osszege maximalva van a mindenkori minimalberben, ez eleg sovany vigasz szamodra.
2023. szept. 23. 18:49
5/6 anonim válasza:
Az szja kedvezményt ebből is érvényesítheted.
2023. szept. 23. 22:14
6/6 anonim válasza:
Az álláskeresési járadék kiszámításának alapja a járulékköteles bruttó bér. Méghozzá az álláskeresővé válást közvetlenül megelőző 4 naptári negyedévben elért járulékköteles bruttó bér. Azt veszik figyelembe és az alapján határozzák meg az ellátás összegét.
Kedvezőbb fizetés esetén is hiába lenne nagyobb összegű az ellátás, ha van maximum összege az ellátásnak.
Az adókedvezményeddel nyilván magasabb összegű lesz az ellátásod, mintha nem lenne kedvezményed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!