Álláskeresői igényléséhez kell valami dokumentumot bemutatni?
Figyelt kérdés
2 hónapot voltam kint, es most szeretném igénybe venni az álláskeresői járadékot, kell valami papír bemutatni a munkaügyinek hogy mettől meddig dolgoztam ott?2023. júl. 17. 14:46
1/6 anonim válasza:
Nyilván a kinti papírjaidat amit kaptál esetlegesen kilépéskor, jogviszony igazolás, stb.
amúgy két hónapra nem hiszem hogy fogsz kapni bármilyen pénzt is. Legalább egy év munkaviszony kell hogy kapj 36 vagy 37 napot
Ha előtte volt itthon folyamatos kereső tevékenységed akkor esetleg, bár nem tudom külföldit meg itthonit egybe veszik-e
2/6 anonim válasza:
Álláskeresési járadékra jogosultsághoz az igény benyújtását megelőző 3 évben legalább 360 napnyi (munka)jogviszonyt szükségeltetik. Ha ez nincs meg, akkor nem jár az ellátás.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem kaptam semmilyen papírt kint, Németországban voltam 1,5 hónapot ott bejelentettek arról van papírom,de mikor eljöttem nem adtak kilépő papírt, Ausztriában 2 hetet dolgoztam ugy mond próba hét volt ott meg semmilyen papírt nem adtak.
2023. júl. 18. 08:50
4/6 anonim válasza:
Akkor azt vedd úgy, mintha nem is dolgoztál volna. Nem számítják bele semmibe. TB-nek is utána kéne nézned, hogy nem kéne-e fizetned elmaradást. Persze verheted a nyálad Németországban, de kétlem, hogy sokra mennél vele.
Téged sem az eszedért vettek fel.
5/6 A kérdező kommentje:
Be voltam jelentve.....
2023. júl. 21. 18:38
6/6 anonim válasza:
Tudod igazolni papírral, vagy csak puszira higgyék el neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!