Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki mit szól ehhez a „bölcsessé...

Ki mit szól ehhez a „bölcsességhez”?

Figyelt kérdés

„PSG Ogli 7 a bemutatkozásában arról beszélt, egyáltalán nem érti, miért spórolnak az emberek, ugyanis úgy gondolja, hogy a pénz csupán arra való, hogy elköltsék. »Amiért ember spórol, azt igazából egyáltalán nem tudom megérteni, mert úgy gondolom, hogy mindenféleképpen el kell költeni minden pénzt, én azt mondom mindenkinek.«”

( [link] )

2023. szept. 22. 00:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Én ezt úgy mondanám, hogy nem úgy kell spórolni, hogy nem költesz, hanem úgy, hogy többet keresel.
2023. szept. 22. 01:15
 2/14 anonim ***** válasza:
25%
Azt, hogy valahol igaza van. A pénz nem megtakarítási eszköz, hanem vásárlóeszköz. Azzal nem spórolsz semmit, ha otthon egy dobozban, vagy egy bankszámlán pénzt gyüjtögetsz, mert elinflálódik, sokkal többre megy vele valaki, ha a megtakarításai egy részét azonnal pénzzé tehetö tárgyakban tartja, pl ritka borok, könyvek, egyedi cipök, ilyesmi. Az sem spórolás, amikor valaki kevesebbet költ ételre, hogy utána elköltse másra, ami semmi pluszt nem hoz, pl új tv, nyaralás, villanyszámla.
2023. szept. 22. 05:44
 3/14 anonim ***** válasza:
20%
Pontosan, 1 es tokeletesen valaszt adott. A sok proli itt rontsa el, 300-400 nettobol probal sporolni az helyett hogy probalna feltornaszni 1 misire
2023. szept. 22. 05:51
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

"A sok proli itt rontsa el...."

Tejóég. Ki itt a proli...?

2023. szept. 22. 07:01
 5/14 anonim ***** válasza:
50%

Nem rontsa, hanem rontja, mr nemproli 😅

Egyébként igaz amit írt, de nem úgy, ahogy ő gondolta - már ha volt mögötte bármilyen gondolat.

2023. szept. 22. 07:01
 6/14 anonim ***** válasza:
94%

Tanulatlan “celeb”, ennek megfelelő semmit érő okoskodással- ezt szólok.

Igenis kellenek tartalékok és ezt jómódú emberként mondom.

Ha a s..ggére versz minden pénznek (ez az egész “reality”, amiben ezt a sok buta, tanulatlant felvonultatják, egyszerűen nevetséges, az igazi gazdagság, az igazi stílus nem itt kezdődik!), akkor mit fogsz tenni egy váratlan esemény bekövetkeztekor?

Legyen az baleset, káresemény, természeti katasztrófa, rokkantság stb?

Ha úgy vesszük, a biztosítás is egyfajta kármérséklés, “előtakarékosság” egy valamilyen valószínűség szerint bekövetkező kárra (pl. Koccanás, csőtörés, járatkimaradás stb.)

Akinek nincs tartaléka, aki nem tud valamennyit a meglévő jövedelméből, vagyonából a jövő építésére, hosszabb távú célokra fordítani, a saját időskorára, családja épülésére vagy a saját képzésére, előrehaladására stb. Félretenni, arra nincs más szó, csak az, hogy felelőtlen, buta, pénzszóró proli, tényleg.

A történelmet végignézve (ne az aktuálpolitikából induljunk ki, könyörgöm!) az igazán vagyonos családokban igenis családi hagyomány és érték a jövőbe befektetés akár a tanulmányok, akár a családi vállalkozás, akár még az adományozás, közösségépítés stb. Révén is.

Ezen azért el lehetne gondolkodni… persze egy nagypof—-jú paraszt megmondja a tévében a tutit, akkor az úgy van jól :D

2023. szept. 22. 07:43
 7/14 anonim ***** válasza:
40%

1-es vagyok. Szerinted mit gondoltam rosszul? Mi volt a baj a mondandómmal?

2023. szept. 22. 09:35
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

Hogyha minden hónapban minden pénzed elköltöd, hogyan lesz autód, saját lakásod, avagy bármi, ami több mint a fizetésed?

Mi történik egy váratlan kiadás, betegség avagy munkahely elvesztés esetén? Mész a híd alá aludni?

Fiatalon fenntartható, hogy minden pénzed elkölts, de akkor sehová se jutsz az életben és később problémáid lesznek.

2023. szept. 22. 09:42
 9/14 anonim ***** válasza:
4%
Hát ja, ha én is "kőgazdag" lennék, én se spórolnék ennyi mindenen.
2023. szept. 22. 09:44
 10/14 anonim ***** válasza:
77%

9# Én meg pont hogy akkor szoktam spúr lenni magammal ha jól keresek mert akkor jobb a gyarapodás. Biztonság.

Ha csóró vagyok akkor olyan kilátástalan minden hogy megadok magamnak egy kis boldogságot hogy veszek valamit magamnak ami nem égrengetően fontos.

Csak példa ha keresek 200 at, azt el is költöm. Nem nehéz.

Ha keresek 500 at, akkor sem költök többet, inkább jobban meghúzom és jó látni hogy aztaa 330 at félre tudtam tenni.

2023. szept. 22. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!