Európában van még valahol élelmiszer árstop? Az azért nagyon durva, hogy csak Magyarországon emelkedik tartósan és folyamtosan az élelmszer árak. Nem lehet hogy ehhez van köze?
A korményban nincsneek gazdasági szakemberek, akik ezt tudnák? Mégha népszerű ötletnek is tűnik rövid távon, ha ebbe belebuknak hosszú távon az nekik se jó, nem értem. Gondolom az volt azért a szándék, hogy jobb legyen az embereknek, de úgy látom hogy rosszabb lett, és ezt lehetett látni. Azt én értem, hogy az jó lett volna nekik, ha mondjuk kicst jobb, de felnagyítjék a teljesítményüket látszatintézkedésekkl és propagandával, de ha eközben valójában rosszabb ráadásul egyre jelentősebben, azt mindenki észreveszi, szóval nem értem mire jó.
Nincsen - csak a kommunizmusban szól bele a kormány ilyen direkt módon a gazdaságba. És amúgy teljesen értelmetlen, csak a hivatalos inflációs adat hamisítására jó, a valóságban a lakosságnak nem jó. Ellben a nép elég hülye hozzá, hogy elhigyjék, hogy a főispán megvédi őket, mert amúgy az átlag magyar 2 számot sem tud összeadni.
A hosszútávú hatásoktól nem kell félni - majd a propaganda gépezet megoldja. Lásd benzinárstop, ugye januártól kivezetik de már indult a héten a duma, hogy ez is a brüsszeli (nem létező) szankciók miatt van...
3
Eddig a fidesznek volt kb. 100 ugyan ilyen kaliberű húzása. Mégis Áprilisban nagyobbat nyertek, mint valaha és zsinórban a 4. kétharmadot ünnepelték. Szerinted az emberek nem hülyék? Vagy akkor ki húzza az x-eket?
3
Lehet épp hallottál egy példát, de én diákmunkaként dolgozom kereskedelemben, a fővárosban és kb minden második nyugdíjas olyasmi megjegyzést tesz, hogy milyen drága minden, de legalább mi nem háborúzunk vagy másik kedvencem aki pedig, hogy de legalább ő nincs bechipelve… (ez a megjegyzés már nem feltétlen nyudíjasoktól)
Meg van 1-2 “kedves” vevő, aki azt is megosztja, hogy most a szobakonyhás paneljában kevesebb rezsit fizet, mint 20 éve (a három szobásban) és milyen jó, hogy azóta nincs ilyen gondja. És nem tudod egyiknek se elmagyarázni, hogy ebben hol a bökkenő..
Másik amit megfigyeltem még tavasszal, hogy az szja visszafizetése kb kenőpénz volt. Ismertségi körömben, nem egy olyan embertől hallottam, hogy “kaptam 400-x ezret és akkor így fideszre szavaztam” de amúgy meg előtte-utána nem bírta a pártot, csak hirtelen kispénz, mintha az nem ment volna vissza ugyanoda az infláció miatt.
Nagyon sok értelmileg és erkölcsileg megkérdőjelezhető ember van, aki csak pikkpakk használható.
" Mégha népszerű ötletnek is tűnik rövid távon, ha ebbe belebuknak hosszú távon az nekik se jó, nem értem."
Jól ismerik a választóik értelmi képességeit. Ami addig terjed, hogy mennyi a boltban a farhát. Azaz mennyi lenne, ha lenne. Minden másra ott van Brüsszel meg Gyurcsány, néha még Soros is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!