Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Örökség egy részével nem...

Örökség egy részével nem tudom mit kezdjek?

Figyelt kérdés

Sajnos eljött az idő, és örököltem. Egy nagy csomag részvényhez hozzájutottam. Tudtam anno erről a befektetésről, de nem tudtam, hogy még meg van tartva. Hatalmas bukó, elvesztette a befektetés az értéke több, mint felét, talán 2/3-át is. Nincs kedvem kiszámolni. A lényeg, hogy nem lett tudomásul véve, hogy ez a pénz elúszott, és benne maradt a papírban az illető. Osztalékot természetesen a cég nem fizetett soha, a bezuhanás után pedig sosem volt olyan növekedés ami azt a vételi árat egyáltalán megközelítené. Nem is csoda, egy oltári fos magyar cégről van szó.

Szóval most eladhatom szép lassan az egészet próbálva minimalizálni a veszteséget, és talán tudok venni egy Budai lakást belőle, vagy pedig tartom, osztalék sosem lesz, csak eszi az infláció a bent lévő pénzt. Várjam a csodát, és tartsam, vagy eladni érdemesebb? Gondolom örülni és eladni, hogy legalább egy lakást tudok venni?

2023. szept. 21. 20:46
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
ok!
2023. szept. 21. 21:13
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Irigylem a problémáidat. Ha ennyire nem tudsz mit kezdeni vele, én szívesen átveszem tőled, nálam van helye egy budai lakásnak.
2023. szept. 21. 21:39
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
🤷.
2023. szept. 21. 21:44
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Állampapír a legjobb.
2023. szept. 21. 21:58
 5/10 krwkco ***** válasza:
100%

"Hatalmas bukó, elvesztette a befektetés az értéke több, mint felét, talán 2/3-át is."

Ami elveszett, az elveszett. Az a múlt.

A kérdés a jövő:

- ez a mélypont részvény árában?

- vagy folytatni fogja az esést?

Meg tudod mondani? Ha megtartod, akkor az első esetben nyersz, a másodikban vesztesz. Ha eladod, döntetlen.

Akkor is döntetlen, ha esetleg később a részvény árfolyama emelkedne. Mert számtalan más részvény is létezik, amiben nincs tulajdonod és emelkedik. Gondolom, azokat sem tekinted veszteségnek.

2023. szept. 21. 22:53
 6/10 A kérdező kommentje:
Több, mint 15 éve áll ebben ez a pénz, miközben az ár stagnál 700-1500 forint között az elmúlt 5 évben. De igazából az esés óta nagyjából itt haldoklik. Jó most éppen nagyjából olyan fél áron van a veszteség. Ha ebbe nem vesszük bele, hogy az infláció miatt még mennyit vesztett ez a tőke azóta az értékéből. Azt nem tudom megmondani, mi az árfolyam jövője, de az biztos, hogy azt sose fogja újra megközelíteni, ahol az egész meg lett véve.
2023. szept. 22. 00:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mielőbb kiszállnék belőle főleg ha nem látszana, hogy javulni tud.
2023. szept. 22. 06:47
 8/10 anonim ***** válasza:
53%
Melyik cég részvényeiről van szó?
2023. szept. 22. 07:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Rába

Ha nem látsz benne fantáziát/nem értesz a részvényekhez/másban több fantáziát látsz, akkor add el…

2023. szept. 22. 07:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Én beállítanék egy limitáras megbízást egy olyan értéken, amin már hajlandó lennék tőle megválni (pl. 70%-a a vételi árnak) és elfelejteném, aztán hátha.
2023. szept. 22. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!