Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha havi 200...

Mit csináljak ha havi 200 ezer forintot be szeretnék fektetni ?

Figyelt kérdés
Kb. Ennyi marad hó végére, állampapír kicsit rugalmatlan nekem. Ti mit csinálnátok?
2023. szept. 7. 11:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%

Gyűjts 1. vésztartalékra, ha váratlanul kirúgnának (életszínvonal-biztosítást is megfontolnám) 2. szakmához kötődő, komoly képzésre, hogy tudj előrelépni, ha eltelt néhány év a jelenlegi helyeden és nem léptettek előre 3. néhány havi költöpénz "just in case", a leendő továbbképzésed idejére, ha olyan masszív lenne hogy esetleg nem tudsz mellette dolgozni, kezdő pozíciót kell vállalnod átmenetileg stb.

Ezek egyenként is 1-2 milliós tételek, szóval lesz mibe fektetned a 200 ezredet havonta. Egy 600 nettós fizunak egyébként 200 a 33%-a, okulva az elmúlt 1-2 évből, ekkora infláció bármikor újra lehetséges, és akkor máris nincs szó befektetnivalóról.

2023. szept. 7. 13:54
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Igen,tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok felső tízezer :D csak az a cél, hogy amiért most megdolgozok, azért két év múlva ne csak egy kiló kenyeret tudjak venni.
2023. szept. 7. 16:16
 13/19 krwkco ***** válasza:
57%

"állampapír kicsit rugalmatlan nekem."

Ne finnyáskodj! Inflációkövető PMÁP.

Pont azoknak a legalkalmasabb, akik kevés pénzt akarnak befektetni és nem is értenek hozzá. 10 év a futamidő, de előtte is el lehet adni. A kincstár nem fogja nehezíteni a magas kamatozású állampapír visszavásárlását. Inkább kibocsájt helyette alacsonyabb kamatozásút és abból fizet.

2023. szept. 7. 16:40
 14/19 anonim ***** válasza:
57%
Egyébként ezért biztos keresztre leszünk feszítve, de ha valaki nem nagy befektetési guru, esetleg nem is nagyon akar azzá válni, de szeretné a vagyonkáját mérsékelni az értékcsökkenéstől, akkor annak még mindig verhetetlen a pmáp.
2023. szept. 7. 16:46
 15/19 anonim ***** válasza:
33%
szerintem akkor biztosítsd ki magad, ahogy a 11-esben is írtam. ha nem emelkedik 20-25%-ot évente a fizud ebben a helyzetben, akkor nem a 200 ezrecskéd fog "1 kiló kenyérré" válni hanen a teljes havi fizetésed, gombokká... hallgass rám, évekig örültem a 180-240 körüli fizetéseimnek, mint majom a farkának. felelőtlenül költöttem, néha befektetgettem én is. ma már a 400 sem elég semmire és a tudásom sem piacképes, azaz max erre a 400-ra, de lassan erre se. ha annó magamra költök, hasznos dolgokat tanulok, ma nem 400-akat keresnék, hanem bőven 7 számjegyűt. tudom, lassú megtérülés, de még mindig jobb mint kiszorulni a munkaerőpiacról, segélyért sorbaállni, aztán már azért se, mert nem vagy rá jogosult. okosabbnak tűnsz mint a befektetős kérdezők 99%-a, ezért is írom ezt.
2023. szept. 7. 17:35
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, nem tudtam, hogy vannak viszonylag rövid lejáratú állampapírok is. Úgy, mint ahogy más pedig azt nem tudja, amiben én dolgozok. Nem kell egymást hülyének nézni és nekifutásból kioktatni, azért kérdeztem, hogy nálam hozzáértőbbek tanácsát kikérjem.
2023. szept. 7. 19:29
 17/19 krwkco ***** válasza:
29%

"nem tudtam, hogy vannak viszonylag rövid lejáratú állampapírok is."

Kaphatóak rövidebb lejáratúak is. Akár 6 hetes lejáratú diszkontkincstárjegyeket is lehet venni. De azoknak a kamata most 9% körüli és csökken. Még az aktuális inflációt sem éri el.

Míg a PMÁP nagyjából a másfél évvel korábbi infláció szerint kamatozik. Ami csökkenő infláció mellett nagy különbség. A kamata már most is 14,75%. Jövőre közel lesz a 18-hoz. Hamar behozza a jelenlegi 1%-os idő előtti visszaváltási költséget.

2023. szept. 7. 20:30
 18/19 anonim ***** válasza:
29%
Sőt, a hosszú lejáratúak közül is ki lehet olyat fogni, aminek közelebb van a lejárata, pl. 2024 év eleje (csak a példa kedvéért mondtam, nem tudom, éppen most elérhetö-e ilyen.)
2023. szept. 7. 22:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Csak ne add oda a Marcsinak !

[link]

2023. szept. 8. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!