Szeretnék befektetni, de hogyan?
Figyelt kérdés
Mivel nem értek az értékpapírokhoz, megbíznék egy céget, aki a pénz egy részét közepes kockázatú, nagyobb részét alacsony kockázatú értékpapírba fekteti. Nem nagy pénzről van szó. 1 millió huf kezdésnek, havonta 50-100 000et tudnék tenni bele pluszban. Hova, melyik céghez érdemes fordulni? Wise számlám van, ott nagyon tetsz(ene) ez a lehetőség, de nálunk még nem elérhető. Ismertek akár hasonló alkalmazást, amibe ki-be lehet pakolni a pénzt és kereskednek helyetted? Vagy más nem online céget esetleg?2023. aug. 26. 17:03
1/13 anonim válasza:
Részvényalapnak hívják, kb. minden bank kínál ilyen befektetési lehetőségeket.
2/13 anonim válasza:
Ui.: De természetesen tőzsdén is közvetlen tudsz venni részvényalapot, bár én azt javaslom, hogy inkább vizsgáld meg az adómegtakarítási lehetőségeidet, mert lehet, hogy TBSZ-re venni olcsóbb lesz hosszabb távon vagy tudsz igényelni adóvisszatérítést.
3/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Online alkalmzás nincs erre esetleg, ami megbízható? Olyan, ahol nem én döntöm el milyen részvényt adok/veszek, csak rendelkezésre állítom a pénzem és befektetik? Látok ilyesmi reklámokat, de félek, hogy scam-re futok, mert nem ismerem őket.
2023. aug. 26. 17:24
4/13 anonim válasza:
annak mi az értelme, hogy megbízol egy céget, hogy kockáztassa a te pénzedet, a jutalékokat meg tegyék el? Magyarán ők kockázat nélkül tudnak pénzt keresni (a te kontódra)
"Mivel nem értek az értékpapírokhoz"
Ne fektess olyanba amihez nem értesz. Tanuld meg akkor.
5/13 anonim válasza:
Az Interactive Brokers talán a legkézenfekvőbb opció, az magyar befektetővédelmet nyújt. A többi általában valami távoli országban van bejegyezve és futhatsz a pénzed után, ha bedőlnek.
6/13 anonim válasza:
"Nem nagy pénzről van szó. 1 millió huf kezdésnek"
Aha... XD
7/13 anonim válasza:
Nem azért, de ha egy etikus brókernek ha oda viszed a kis 1 milliódat, hogy kezeljenek neked egy részvényportfóliót, az inkább hazaküld a kis fagyipénzeddel. Aki meg nem az, az elhazárdírozza a pénzed, aztán széttárja a kezét.
8/13 A kérdező kommentje:
Hát akkor marad az állampapír. Nyitott lettem volna másra is, de ekkora pénzzel ha nem éri meg, hát így jártam. Ha nem inflálódik, annak már örülni fogok. Fél éve kezdtem úgy keresni, hogy egyáltalán tudjak valamennyire takarékoskodni.
2023. aug. 26. 18:01
10/13 A kérdező kommentje:
Havi 100-150 000et tudnék szánni erre.
2023. aug. 26. 18:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!